Dețin un hectar și jumătate, dar nu fac cartier de locuințe. Proiect unic în această parte de țară

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     3301 Vizualizări.  

Un proiect unic în zona de NV a Transilvaniei este propus în ședința Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism (CTATU) de joi, 25 mai, de la Consiliul Județean Cluj. 

Potrivit memoriului justificativ al proiectului propus, este vorba despre construcția unui centru în localitatea Feleacu, în apropierea complexului Wonderland, „pentru sănătatea și bunăstarea familiei”.

Centrul Wello din Feleacu

Investiția a primit și un nume: „Centrul Wello”. Ansamblul de clădiri propus va fi realizat într-o singură etapă și cuprinde un centru medical de tratament cu mai multe spații, cazare, un laborator de cercetare, spații verzi și o bază sportivă.

15.100

de metri pătrați este suprafața pe care urmează să fie realizată această investiție.

Beneficiarul acestei investiții este societatea Art Dinasty s.r.l., iar elaboratorul proiectului este biroul de arhitectură și urbanism Adi Proiect s.r.l. Târgu-Mureș, județul Mureș.

Proiectul se află acum în faza de elaborare „PUZ amenajare bază sportivă pentru recreere și tratament, construire anexe, introducere în intravilan, operațiuni notariale, amenajări exterioare, racorduri și branșamente, împrejmuire teren”.

Terenul aferent amplasamentului are, conform memoriului tehnic justificativ, o formă poligonală și o suprafață de 15.100 de metri pătrați.

În incintă nu există în momentul de față alte construcții. În ceea ce privește investiția, beneficiarul dorește realizarea unei zone mixte de servicii în ceea ce privește tratamentul, recreerea și sportul cu scopul construirii unui imobil cu funcțiuni mixte.

CITAT

„Funcționând atât în regim ambulator, cât și de internare, Centrul Wello  asigura asistența medicală de specialitate, dar și de prevenție, în discipline precum medicina de familie, pediatrie, nutriție și dietetică, diabetologie, endocrinologie, psihiatrie, cardiologie, fizio-kineto terapie. Pacienții vor fi încurajați să se angajeze în activități fizice în aer liber, cum ar fi mersul pe jos, jogging-ul sau mersul cu bicicleta pe lângă alte activități în baza sportivă creată în acest ansamblu”.

Memoriul justificativ al proiectului din Feleacu

Potrivit documentației, va exista un laborator de cercetare gastronomică ce va fi pus la dispoziția nutriționiștilor și a producătorilor locali, în care vor avea loc cercetarea și dezvoltarea experimentală a alimentelor produse din alimente locale, valorificând, totodată, capacitățile locale de producție a alimentelor.

CITAT:

„Proiectul <Wello> are obiectiv general consolidarea cercetăriidezvoltării și inovării la nivelul Regiunii Nord-Vest, prin înființarea, construirea și operaționalizarea Centrului Wello – centru pentru sănătatea familiei. Prin aceasta, se urmărește stabilirea Regiunii Nord-Vest ca un pol în cercetarea avansată în sănătatea și bunăstarea familiei printr-o abordare trans-sectorială, implicând sectorul agroalimentar, cel al tehnologiei informației și a comunicațiilor”.

Memoriul tehnic justificativ al proiectului din Feleacu

Conform documentației tehnice, amplasarea acestui centru de recreere și tratament lângă o zonă verde plină de copaci și aer curat ar avea mai multe beneficii pentru tratarea pacienților cu obezitate, în comparație cu amplasarea lui în oraș.

În memoriu se mai spune că amplasamentul beneficiază de acces direct dintr-un drum de exploatare, care în momentul de față este în proces de modernizare. Parcările necesare funcționării acestei investiții vor fi dispuse în parking-ul din cadrul demisolului și partial pe sol în cadrul amplasamentului.

În zonă nu există transport în comun, accesul în perimetrul zonei studiate realizându-se pe cont propriu utilizând mașina proprie.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.