Derapaj în online. Un cunoscut jurnalist, atac dezonorant: „Să nu uităm să-i transmitem prostului de Emil Boc: ‘Prostule, cu aeroportul tău, ce avioane aterizează acolo, cioflingarule’?”

Autor  Tudor Știrbu   în       1 saptãmânã în urmã     1330 Vizualizări.  

Un cunoscut jurnalist din România, care este prezent în fiecare seară la IAM Sport, un site de sport înființat în urmă cu mai puțin de doi ani, îl atacă dur pe Emil Boc în emisiunea de vineri, 21 martie, de pe canalul YouTube. Jurnalistul îl face „cioflingar” și prost pe edilul-șef al Clujului și „nenorocit” pe actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Radu Banciu, căci despre el este vorba, jurnalist care lucrează în presa sportivă de mai bine de 25 de ani, vorbește în podcast-ul său de la IAM Sport de vineri despre infrastructura aero și feroviară pe care o avem și dă de pământ, efectiv, cu actualii guvernanți, dar și cu cei care au fost înainte. Emil Boc fiind amintit în zicerile sale.

Doar că în limbajul folosit de Radu Banciu în podcast-ul său de vineri la adresa lui Emil Boc găsim insulte, invective și păreri mai mult decât subiective. Asta fără să-i ținem partea primarului de Cluj, care n-are nevoie de apărarea noastră și care, de altfel, are bubele sale în materie de administrator al celui mai mare oraș al Transilvaniei.

Ce spune Radu Banciu despre Emil Boc în podcast-ul de pe IAM Sport

„Noi n-avem transporturi, bă! Dar de niciun fel, bă. Să nu uităm vorba omului nostru de la Amsterdam, să nu uităm să-i transmitem prostului de Emil Boc: prostule, cu aeroportul tău, ce avioane aterizează acolo, cioflingarule? Vin toate companiile acolo, dar niciuna cu un nume serios. Da, faci un aeroport, dar să vină avioanele mari să-ți aterizeze acolo, cum ar fi Vietnam Airlines, Qatar sau altele, care când trec deasupra Clujului se întunecă, bă… Se face întuneric când pleacă ălea. Avioane din ăstea, nu că-ți vin un A320 sau un Boeing 737. Căcat! Fă-ți un aeroport din ăla să arate ca ăsta din Hong Kong! La Hong Kong 50 de minute durează aterizarea. (…) Ăstea-s aeroporturi, să vă trăiască familia, nu cel de la Cluj! E ceva ireal acolo! Vezi lumea cum se întoarce, vezi Pacificul (…) Și noi vorbim de aerogara de la Cluj. Hahaha!”, s-a destins Radu Banciu.

Atacul la adresa lui Emil Boc poate fi ascultat de la 1h 04”

Jurnalistul și-a continuat tirada și l-a atacat și pe actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Eu nu zic să avem TGV-uri (trenuri de mare viteză ca în Franța, cu 350 km/oră – n.r.), băi, Grindene, dar faceți și voi trenuri care să circule la 150 de kilometri pe oră. Pe linia Brașov – Sighișoara, cea mai rapidă din România, trenul face 4 ore și 4 minute. Știți cât făcea trenul pe aceeași linie pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, chiar dacă nu oprea decât la Rupea? Că era singura gară între Brașov și Sighișoara. O oră și 40 de minute. Atât făcea. Trenurile astăzi, toate, depășesc 4 ore. Asta pe cea mai importantă linie de cale ferată din România… Aici nu vorbim de Rădăuți – Suceava. Sau Dorohoi – Botoșani, acolo pe la tovarășul Tatulici (Mihai Tatulici, fost jurnalist TVR, ajuns acum la 76 de ani, coleg de platou cu Radu Banciu – n.r.). Vorbim de Brașov – Sighișoara, linia numărul unu europeană. Sunt vrea 140 de kilometri între cele două destinații, iar viteza medie a trenului este de 31 de kilometri/oră. Dar trenul merge cu 8, 12, 14, 16 kilometri pe oră în mod constant. Practic, pe bicicletă, dacă ești Tadej Pogacar (câștigător al Tururilor Franței, Italiei și Spaniei în ultimii ani – n.r.), ajungi mai repede decât un tren de la Brașov la Sighișoara. Și tu ești Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor? Și tu candidezi la funcții, măi, nenorocitule? Păi, bă, băiatule, nici numele nu mi l-aș mai scrie că păstoresc un asemenea minister, numai de rușine. Spuneți-mi și mie: despre ce se discută la Ministerul Transporturilor? Pentru că în România nu există niciun fel de transport pe nimic. Poate cu bărcuțele ălea făcute din ziare, să le dai drumul de la Dinescu pe Dunăre (Mircea Dinescu are o proprietate la Cetate, pe malul Dunării – n.r.) să ajungă în Bulgaria mai repede”, a reclamat în podcast-ul său de vineri, Radu Banciu.

Cine este Radu Banciu

S-a născut în Șeica Mare, județul Mureș și are 55 de ani pe care i-a împlinit în 19 martie. Este absolvent al Facultății de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În 1997, s-a mutat la București și a debutat ca jurnalist sportiv. A lucrat, de-a lungul vremii, la ziarele PRO Sport și Gazeta Sporturilor, în presa audio și video. A comentat, alături de Radu Naum, tururile Franței la Eurosport România încă de la începuturi. Între 2019 și 2024, Radu Banciu a fost realizator al emisiunii de sport „Fotbal All Inclusive” la postul Prima Sport. Din noiembrie 2024, Banciu s-a alăturat proiectului I AM Media, unde realizează două emisiuni – I AM Banciu, show cu tematică sportivă și „Prea Mult Banciu”, o emisiune despre actualitate și politică, realizată pe site-ul I AM News.

Ce trebuie spus despre Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj

Cu toate atacurile la Emil Boc, trebuie subliniat că aeroportul din Cluj-Napoca nu se află în administrarea municipalității, ci a Consiliului Județean Cluj, condus de Alin Tișe. Fără a spune că acolo este „lapte și miere” și că totul este OK, pentru că nu e așa, iar un viitor material documentat de Media9 va arăta că nu ne înșelăm, agresiunea verbală a lui Radu Banciu din acest podcast ar trebui justificată probabil la CNA.

Și nu în ultimul rând: Hong Kong. Despre ce vorbim?

Hong Kong, comparația făcută de Radu Banciu, este o adevărată metropolă și are o populație de 7,5 milioane de locuitori, una dintre cele mai mari aglomerații din lume. Spre comparație, Cluj-Napoca are mai puțin de 300.000 de locuitori (date oficiale după recensământul din 2021 și în jur de 500.000 – 550.000 date neoficiale, cu toate comunele limitrofe și cu oamenii neînregistrați în date la Cluj). Și nu în ultimul rând, aeroportul din Hong Kong are în jur de 4,5 milioane de pasageri pe lună, pe când cel din Cluj-Napoca a înregistrat, în 2024, doar 3,26 milioane într-un an.

Unii au citit și acest articol:

Mostră de încetineală ardelenească? Criticile de acum 9 luni ale lui Banciu fac „poc” la Cluj abia acum :))

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.