Dejecții și ulei de motor în apa pe care o beau clujenii. Ce măsuri ia prefectul – VIDEO

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     1352 Vizualizări.  

Lacul Tarnița este sursa principală de apă a clujenilor. Și nu doar a lor, întrucât Compania de Apă Someș oferă servicii inclusiv locuitorilor din Sălaj. Apa din lacul Tarnița este însă intens poluată. Într-un interviu pentru Media9, prefectului județului Cluj, Mircea Abrudean, a spus că Tarnița a fost încă de la început una dintre prioritățile mandatului său. El a subliniat că principala amenințare pentru calitatea apei sunt dejecțiile de la cabane, apoi și ambarcațiunile cu combustibil fosil. Aici însă este o “struțo-cămilă” legislativă, având în vedere că sporturile nautice sunt interzise prin lege în arii protejate, dar Tarnița a fost inclus, printr-o hotărâre de guvern, acum mai bine de 12 ani – pe axa Călin Popescu-Tăriceanu, premier – Marius Nicoară, președinte CJ Cluj – pe lista lacurilor navigabile. La fel și lacul Beliș.

Săptămâna trecută, prefectul a convocat la o întâlnire toate autoritățile clujene implicate în vreun fel în gestionarea situației de la Tarnița. Ce decizie s-a luat și care sunt demersurile care se fac vedeți în interviul video pe care Mircea Abrudean l-a acordat pentru Media9.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.