Declarația zilei, la TV: „U” ar urma să fie preluată de Banca Transilvania. Nicio confirmare oficială

Autor  admin   în       4 luni în urmã     869 Vizualizări.  

Declarațiile consilierului FRF, Andrei Vochin, privind o posibilă preluare a Universității Cluj de către Banca Transilvania au stârnit interes, dar și întrebări. Potrivit acestuia, instituția bancară ar fi dispusă să aloce un buget anual de 15 milioane de euro, similar celor ale echipelor FCSB și CFR Cluj. În timp ce această perspectivă pare promițătoare pentru susținătorii echipei, lipsa unei confirmări oficiale din partea Băncii Transilvania și structura actuală a clubului ridică unele semne de întrebare.

„Ca organizare de club, „U” Cluj stă foarte bine. Chiar am primit o informație în ultima perioadă și pare să fie veridică. Am înțeles că în scurt timp, clubul ar urma să fie preluat de Banca Transilvania, care ar urma să pună pe masă un buget anual de 15 milioane de euro. Ceea ce înseamnă, practic, un buget de echipă campioană.

Sunt intenții serioase din partea BT-ului pentru a prelua echipa. Să o finanțeze. Ar asigura 15 milioane de euro pe an, care înseamnă un buget de echipă campioană la noi. Cam ăsta este bugetul FCSB-ului, al CFR-ului…

Ceea ce înseamnă un lucru extraordinar pentru fotbalul nostru dacă o instituție privată ar veni să investească atât de mult. Îți dai seama, la banii ăștia mai adaugi și alții, din drepturile TV, din eventuale transferuri de jucători. Circulă această variantă dinspre zona Clujului și faptul că am tot auzit atât de mulți oameni vorbind despre chestia asta și venind din medii diferite, nu din aceeași sursă, mă face să cred că e ceva serios”, a spus Vochin.

Universitatea Cluj este o asociație sportivă, având drept acționari Primăria Cluj-Napoca și cele cinci universități de stat din oraș.

 

 

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.