De o parte 14 și 23 de etaje, de cealaltă 3. Dar se construiește în draci – FOTO

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     4023 Vizualizări.  

Un proiect imobiliar este propus pe strada Parcul Feroviarilor, la doi pași de zona fostului abator, unde s-a construit o clădire de 23 de etaje și sunt aprobate blocuri de 14 etaje. Investiția despre care vorbim noi se află la nici 50 de metri și este mai mică, ar urma să aibă doar trei etaje, două întregi și unul retras, plus subsol și parter.

Piața Abator este o zonă de restructurare urbană; asta înseamnă că, perfect legal, conform regulamentului de urbanism, în locul caselor apar construcții mai înalte. Dezvoltările din zonă se vor vinde foarte bine, întrucât acolo va exista mall-ul Oxigen și Parcul Feroviarilor, a cărui modernizare se finalizează anul acesta.

Spuneam de blocurile înalte din zonă: știți că  acolo se finalizează clădirea „Maurer”, de 23 de etaje, și se ridică cele trei imobile de 14 etaje cu mall la primele etaje, Oxigen.

Imaginea prezentată în documentație este mai veche, dar arată cât de aproape va fi noul bloc de proiectele din zona fostului abator.

16

metri înălțime poate avea clădirea propusă pe strada Parcul Feroviarilor, care va avea peste 20 de apartamente și un spațiu comercial la parter.

Beneficiar este Uniunea Județeană a Cooperației de Consum Cluj, iar proiectantul este Atelier Schimdt s.r.l. Proiectul va intra luni în dezbaterea comisiei tehnice de urbanism a Primăriei; asta înseamnă că datele problemei se pot schimba într-o oarecare măsură.

1.978

de metri pătrați deține UJCC în zona Abator, iar suprafața construită a clădirii ar urma să fie de 745 de metri pătrați.

24

de locuri de parcare ar urma să aibă noul edificiu; 22 la subsol, două la nivelul solului. De asemenea, se propun și 24 de locuri de parcare pentru biciclete.

Noul imobil ar urma să aibă o suprafață desfășurată de 2.485 de metri pătrați.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.