De niciunde până nicăieri. „Autostrada” de 1,6 kilometri de la Cluj care se înfundă în mocirlă FOTO/VIDEO

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     27701 Vizualizări.  

E gata și va intra în proces de recepție. Clujul are parte de un drum complet nou, de 1,6 kilometri, construit aproape ca o autostradă: cu două benzi pe sens și separator de trafic. Numai că această „autostradă” trebuia terminată de acum șase ani și nu duce nicăieri. Se deschide dintr-o curbă a drumului dintre Cluj-Napoca și Chinteni, care este cu o bandă pe sens. Trece maiestuos pe lângă CREIC – Centrul regional de industrii creative (denumit și Hollywood-ul pitic) și incubatorul de afaceri  TEAM, apoi se înfundă.

31 decembrie 2022 este ultimul termen pentru finalizare. Asfaltul arată bine, dar încă nu s-au aplicat marcajele. Din separatorul de trafic zâmbește canalizarea în toată splendoarea ei; ceea ce ar trebui să devină un spațiu verde în viitor este, în partea inferioară a drumului, doar o groapă; mai sus s-a acoperit cu pământ. Drumul are trotuare, s-au instalat stâlpii de iluminat cu tehnologie LED, există și un sens giratoriu, momentan nefolositor, având în vedere că doar un sens este deschis. Când vor apărea marcajele, vor fi acolo și piste de biciclete.

Iată imaginile filmate astăzi de Media9.


„Odată cu noua infrastructură rutieră, se creează noi oportunități pentru investitori și pentru viitorul Industriilor Creative din municipiul nostru. Conform contractelor încheiate până în acest moment, s-au asumat investiții de peste 20 milioane de euro și se vor genera cel puțin 1.000 locuri de muncă în domenii precum: farmaceutică, textile, învățământ superior, fabricare mobilă, fabricare corpuri de iluminat, producție publicitară ș.a.m.d”, arăta, în 9 noiembrie, pe Facebook, primarul Emil Boc.

Cum spuneam, drumul trebuia terminat acum șase ani. A tot curs la vale, iar Primăria a dat vina pe studiile geo-tehnice.

Lucrările au fost începute de Diferit și încheiate de RADP.

Primăria promite că în zonă va fi realizat Science Campus Cluj, un ansamblu dedicat cercetării științifice, pe o suprafață de peste 6,4 hectare.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.