De la “scandalul patinoarelor” la bazinul de înot al Clujului. CNSC îi dă dreptate unui fost PDL-ist

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     1324 Vizualizări.  

Clujul visează un centru de natație care să-l aducă aici, cândva, pe David Popovici. Dacă tot avem o Polivalentă în care a jucat destul de des Simona Halep, de ce să nu avem și un bazin de înot unde să-l aplaudăm pe David? Licitația s-a finalizat, dar încă nu s-a desemnat oficial un câștigător. Se profilează a fi MBS Group, o companie din Turda, administrată de Gabriel Silagyi.

CNSC a avut pe masă o contestație la licitația pentru complexul de natație de la Cluj, depusă de avocatul Milena Nistorescu în numele asocierii KESZ s.r.l. – SDC Proiect. Contestația a fost repinsă și s-a deschis calea către o victorie a MBS Group. Am încercat să aflăm dacă învinșii au un plan B. “Nu vă pot oferi această informație, intențiile clienților sau strategia din proiectele pe care le gestionăm sunt informații confidențiale, conform contractelor noastre de asistență juridică”, a transmis Milena Nistorescu.

În temeiul dispozițiilor art. 26 alin. (1) teza I din Legea nr. 101/2016, respinge excepțiile privind nedepunere cauțiunii și privind tardivitatea contestației, invocate de autoritatea contractantă și intervenient. În temeiul prevederilor art. 26 alin. (6) din Legea nr. 101/2016, respinge ca nefondată contestația formulată de KESZ CONSTRUCŢII ROMÂNIA SRL și SDC PROIECT în contradictoriu cu MUNICIPIUL CLUJNAPOCA. În temeiul dispozițiilor art. 17 alin. (3) din Legea nr. 101/2016, coroborat cu dispozițiile art. 61 și urm. din Codul de procedură civilă, admite cererea de intervenție formulată de Asocierea MBS Group SRL, ASA CONS Romania SRL, Poliart SRL, prin Liderul asocierii MBS Group SRL. Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016 și poate fi atacată cu plângere, în temeiul art. 29 din același act normativ, în termen de 10 zile de la comunicare.
Decizia CNSC

Revenim la MBS Group, fost consilier local la Turda, din partea PDL. TurdaNews scrie, citând un referat DNA de acum nouă ani, că societatea a fost implicată în „spălarea banilor” fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, care şi-a transferat sume din bugetul CJ către propriul buzunar, cu ajutorul unui circuit de facturi fictive.

Conform DNA, Horea Uioreanu ar fi transmis 100.000 de lei către firma lui Gabriel Silagyi, pentru o „suplimentare de lucrări”, iar acesta a transmis ulterior banii către o firmă din Sighişoara, deţinută de un liberal apropiat al lui Uioreanu, în baza unor prestări de servicii inventate, care apoi a transmis banii înapoi spre Horea Uioreanu.

Numele lui Gabriel Silagyi a fost vehiculat în „scandalul patinoarelor”, în urma unei anchete publicate de GSP. Să sperăm că nu va apărea și un scandal al bazinelor de înot.

MBS Group s.r.l. s-a aflat în insolvenţă din 2013 până în 2020.

“Bazinul va avea dimensiuni olimpice, un bazin de sărituri, un bazin de inițiere, gradene, zonă de agrement, saune, jacuzzi, vestiare, zonă administrativă. Va fi o clădire pe trei niveluri cu acces exterior la fiecare nivel”, explica Emil Boc, în luna iunie.

Noul complex de natație al Clujului va avea alimentare alternativă cu energie electrică prin panouri fotovoltaice, amplasate pe acoperișul clădirii.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.