De data asta a fost cu noroc! Proiectul „Someș Garden II” se va face
Urbaniștii de la Consiliul Județean Cluj au avizat favorabil, în ședința de joi, 11 mai, un proiect care prevede construirea a 16 de case în localitatea Jucu de Mijloc. Dar cu anumite obiecții.
16.956
de metri pătrați este suprafața pe care urmează să fie construite locuințele din acest proiect.
Terenul studiat (cu parcelele în portocaliu în foto de mai sus – n.r.) are o suprafață de 16.956 mp și se află în intravilanul localității Jucu de Mijloc, comuna Jucu, jud. Cluj. Beneficiar este Alex Auto Service SRL din Cluj-Napoca. El reprezintă etapa a II-a a dezvoltării ansamblului „Someș Garden”. În prima etapă, au fost construite 26 de case pe suprafețe foarte mici (de 500 de metri pătrați fiecare). Proiectul din prima etapă a fost avizat de Primăria Jucu și n-a ajuns în Comisia de urbanism a Consiliului Județean. În imaginea de mai sus, casele construite în prima fază a proiectului sunt cele din vestul și nordul parcelei.
Așa arată casele construite în prima etapă a ansamblului „Someș Garden”. Foto: Facebook/somesgardens
Proiectul acesta a mai fost în ședința CTATU, iar astăzi a fost o revenire. Arhitecta Alida Vișan le-a prezentat membrilor comisiei modificările făcute în urma recomandărilor din ședința anterioară.
Totuși, n-a fost de ajuns. Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, i-a cerut proiectantului să renunțe la o parcelă din cele 16 (e vorba de parcela din dreapta jos), care are numai 650 mp. Regulamentul de urbanism al comunei Jucu prevede o suprafață minimă de 900 mp pentru o locuință individuală și de 1.400 pentru una cuplată.
Arh. Alice Oprică, din Comisia de urbanism, a recomandat ca parcul aflat în centrul investiției – care are o suprafață de 3.000 mp, adică aproape 20% din suprafața totală a terenului – să fie mutat în partea de jos a planșei, în locul celor două parcele cu locuințe cuplate, iar acestea în locul parcului. Alice Oprică și-a motivat recomandarea: în partea de sud a terenului trece pârâul Feiurdeni, care, astfel ar crea un tot comun cu parcul și ar fi mai bine pus în valoare.
Recomandarea a fost bine primită de arh. Alida Vișan. La final, Alin Tișe i-a cerut proiectantului ca, la viitoarea prezență în ședința CTATU, să aibă modificările făcute pe planșe. Proiectul a fost trimis spre avizare și a fost votat de membrii Comisiei de urbanism.
15
unități locative vor fi edificate, după obiecțiile din ședința de azi, pe cele 10 parcele.
Terenul studiat a fost împărțit în 10 parcele pentru construcții individuale si cuplate, restul spațiilor neconstruite vor fi rezervate spațiului verde și circulațiilor pietonale și auto. În total vor fi 15 unități locative din totalul celor 16 propuse.
Documentația a fost realizată de biroul de proiectare Endorfina Concept, iar reprezentantul său a venit în ședința de joi, 11 mai, a CTATU pentru obținerea avizului arhitectului șef al județului pentru „Elaborare PUZ pentru parcelare, zonă de locuințe”.