GALERIE FOTO. Cum va arăta noul parc din cartierul Bună Ziua. Proiectantul s-a stabilit prin concurs

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     3425 Vizualizări.  

S-a stabilit cine va proiecta noul parc Bună Ziua, în urma unui concurs de arhitectură. Este al zecelea concurs de soluții organizat de Ordinul arhitecților din România, în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca, din 2017 încoace. Noul parc se va amenaja pe malul pârâului Becaș.

„Câștigătorul va intra în negocieri cu Primăria Cluj-Napoca pentru a stabili termenii realizării acestui parc din Bună Ziua”, a spus Ovidiu Cîmpean, secretar de stat în Ministerul fondurilor europene, care a fost prezentatorul galei de premiere.

10,7

hectare va avea noul parc din cartierul Bună Ziua, cu puțin mai redus, ca suprafață, decât Parcul Central, dar aproape dublu față de Parcul Feroviarilor.

PREMIUL I – Proiect nr. 104 – PA2008 – Punct Birou de Arhitectură S.R.L.
Autori principali: Andrei Bacoșcă / Mădălina Doroftei / Ruxadra Grigoraș / Lázár Csaba / Mădălina Perju / Daniel Șerban.

PREMIUL II – Proiect nr. 102 – AA1825 – STARH- Arhitectură, Construcții, Design S.R.L.
Autori principali: Florian Stanciu / Maria-Iulia Stanciu
Coautori: Roberta Iulia Frumușelu / Eduard Dumitru Untaru / David Sebastian Mihai / Nela Andrieș / Adelina Marin / Andrei Dobriță / Tudor Stănilă
Colaboratori arhitectură: Cosmin O. Gălățianu / Alexandru Cristian Beșliu / Octavian Bîrsan
PREMIUL III – Proiect nr. 103 – CL9188 – VOICU & IONIȚĂ ARCHITECTS
Autori principali: VOICU & IONIȚĂ ARCHITECTS
Coautori: Narcisa Gabriela Ioniță / Laura Ioana Tiron


9

proiecte au fost expuse, astăzi, în clădirea Casino, unde s-au anunțat câștigătorii concursului de soluții.

Obiectivul principal al concursului a fost selectarea celei mai bune soluții pentru amenajarea noului parc Bună ziua din Cluj-Napoca, pentru atribuirea contractului de proiectare.

Câștigătorul concursului obține premiul cel mare, reprezentat de valoarea estimată a contractului de proiectare, în valoare de 2.375.000 lei, fără TVA. Pentru proiectul clasat pe locul al doilea se oferă un premiu de 75.000 de lei, iar pentru cel de-al treilea, de 50.000 de lei.

Juriul concursului a fost alcătuit din specialiști cu experiență interdisciplinară, fiind cooptați experți în arhitectură, urbanism și peisagistică. Din juriu au făcut parte peisagist Ana Horhat, arh. urb. Mihaela Hărmănescu, arh. Andreea Mureșan – reprezentant al Autorității Contractante, peisagist Nicolas Triboi, arh. Octav Olănescu, arh. urb. Endre Vanyolos, arh. Cristi Urcan – reprezentant al Ordinului Arhitecților din România, Filiala Teritorială Transilvania, arh. Tudor Elian și peis. Alexandru Mexi.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.