Cum se vor schimba clădirile Băncii Transilvania și Casei de Modă când vor trece la UTCN

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     6139 Vizualizări.  

Clădirea Băncii Transilvania, de pe strada Barițiu, a fost vândută către Universitatea Tehnică (UTCN). Practic, banca e acum chiriașă în propriul sediu, până când se va putea muta pe Calea Dorobanților. UTCN deține și clădirea vecină, a fostei Case de Modă. Cele două imobile vor suferi modificări: renovare, supraînălțare și recompartimentare, în cazul Casei de Modă, restilizare și recompartimentare, în cazul clădirii de birouri de pe Barițiu nr. 8. Acestea vor fi interconectate, iar proiectul a vizat realizarea unui concept cât mai unitar.

1.294.520

de lei a costat proiectarea și obținerea autorizațiilor.

Casa de modă ar urma să găzduiască, la parter, expoziții și saloane de invenții, dar și activități de cercetare. La primul etaj se va amenaja un spațiu de co-working și un restaurant cu 100 de locuri. La etajul doi vor exista săli de întâlniri, iar la nivelul al treilea, spații de conferințe. La ultimul nivel se va realiza o sală de conferințe de 200 de locuri și alte două săli mai mici, cu câte 60 de locuri, iar pe terasa acoperișului ar urma să existe două zone de cafe-bar.

Proiectul a fost realizat de Dico&Țigănaș. Vedeți în imaginea de mai sus cum va arăta fosta Casă de Modă în partea superioară, unde s-a gândit o supraînălțare, pentru a se realiza spații de alimentație publică.

21,7
de milioane de lei va investi Universitatea Tehnică în lucrările ce urmează să fie efectuate la cele două imobile. Constructorul urmează să fie stabilit prin licitație; conform licitatia.ro, ofertele se pot depune până în 25 iulie.

Clădirea Băncii Transilvania va avea multe săli de seminarii și laboratoare. Numărul maxim de studenți este de 720. La parter va exista o bibiliotecă, iar parcarea subterană va putea primi doar zece mașini, dar și 124 de biciclete.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.