Cum scăpăm de traficul greu de pe Bulevardul Muncii. Demersuri pentru o centură de nord a Clujului

Autor  admin   în       4 luni în urmã     1771 Vizualizări.  

Consiliul Județean Cluj, în calitate de inițiator al proiectului de investiție, va propune Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) încheierea unui protocol privind delegarea dreptului de administrare temporară a unei porțiuni a drumului național DN1F (E81), aflată la ieșirea din localitatea Topa Mică, km 33+692. Această propunere va fi dezbătută în cadrul proximei ședințe ordinare a forului administrativ județean din luna iulie.

Necesitatea realizării acestui demers este justificată de amenajarea unei conexiuni facile între drumul județean DJ 170B Topa Mică-Așchileul Mic și drumul național care leagă municipiile Cluj-Napoca și Zalău. Concret, este vizată construirea unei intersecții cu sens giratoriu, care să faciliteze accesul spre și dinspre drumul județean.

Drumul județean 170B Topa Mică-Așchileul Mic, în lungime de 8 km, face legătura, prin intermediul drumului județean 109, parte a Drumului Bistriței, cu DN 1C care străbate județul Maramureș. La finalul lucrărilor, această mini-centură va asigura atât o conectivitate mai bună a Clujului cu județele limitrofe, cât și o alternativă de transport viabilă în partea de nord a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca, prin descărcarea traficului greu și de tranzit de pe teritoriul municipiului reședință de județ.

Acest proiect, în valoare de 293.767.072 lei, a fost depus pentru finanțare de Consiliului Județean Cluj în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027. În acest moment proiectul Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene DJ 170B și DJ 103K”  se află în etapa de contractare.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.