Cu bărcile și caiacele pe lacul Beliș: ecologizare pe 25 de kilometri de luciu de apă

Autor  admin   în       2 years în urmã  

Consiliul Județean Cluj se implică în acțiunea de igienizare a lacului Beliș, organizată de Clubul Alpin Român – filiala Cluj și Administrația Parcului Natural Apuseni, în perioada 3 – 5 iunie 2022.

Astfel, forul administrativ județean va pune la dispoziție ambarcațiunile avute în dotare, iar unii dintre angajații aparatului de specialitate vor participa la acțiunea de pe lacul Beliș.

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, evenimentul va beneficia de asistența și suportul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat în subordinea Consiliului Județean.

DECLARAȚIE

Apreciem orice tip de inițiativă care presupune ocrotirea și valorificarea arealelor naturale clujene și răspundem afirmativ la fiecare solicitare de acest fel. Ne bucurăm că suntem parteneri la o acțiune atât de amplă și importantă, inclusiv pentru dezvoltarea turismului din județ. Sperăm ca un număr cât mai mare de clujeni să se alăture acestei inițiative lăudabile

Alin Tișe, președintele CJ Cluj

Ediția a II-a de ecologizare a lacului Beliș

Aflată la cea de-a doua ediție, manifestarea presupune colectarea deșeurilor atât de pe uscat, cât și de pe apă, urmând a fi acoperită o zonă de peste 66 de km în jurul lacului, respectiv 25 de km în linie dreaptă pe luciul de apă.

Derulată cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, celebrată, anual, în data de 5 iunie, activitatea va reuni un număr de minim 150 de voluntari care vor asigura ecologizarea lacului, luând parte, de asemenea, și la o campanie de conștientizare.

Acțiuni de ecologizare și de împădurire susținute de CJ Cluj

Conform reprezentanților CJ Cluj, autoritatea județeană susține și acordă în mod constant suport proiectelor care vizează protejarea și conservarea bogățiilor naturale ale județului Cluj, această acțiune de ecologizare înscriindu-se în seria mult mai largă, din care amintim doar câteva recente precum campania națională de curățenie ,,Let’s Do It, România!”, acțiunea de împădurire de la Măguri-Răcătău, ecologizarea Cheilor Turzii și a Cheilor Turenilor etc.

„Universitarii” clujeni de la Clubul Alpin Român

Secția Universitară Cluj a Clubului Alpin Român a luat ființă la finalul lunii ianuarie a anului 2005, membri fondatori fiind câțiva alpiniști ai secției Clubului Alpin Român Cluj, înființată în 1990, și alți alpiniști clujeni.

Fiind una dintre cele mai numeroase și active secții din țară, cu un număr de aproximativ 400 de membri activi, aceasta desfășoară o serie de principale activități precum: alpinism, escaladă, schi, drumeție, ture pe bicicletă, trail-running, dar și altele.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.