Consiliul Județean a aprobat vânzarea mai multor spații de pe strada Horea, unde acum funcționează cabinete medicale. Cel mai ieftin: 60.512 de lei, cel mai scump – 321.405 de lei

Autor  admin   în       5 ore în urmã     162 Vizualizări.  

Consilierii județeni au aprobat, în ședința de joi, 28 noiembrie, proiectul de hotărâre al CJ Cluj care prevede vânzarea unor spații din imobilul de pe strada Horea, nr. 40. Este vorba despre 11 spații în care acum funcționează, în chirie sau concesiune, cabinetele unor medici de familie. Proiectul a suscitat multe discuții, mai ales din partea consilierilor județeni USR. A fost un vot secret. 

 

25

de consilieri din cei 36 au votat „pentru” vânzarea spațiilor către medici; 25 de voturi era și minimul necesar pentru ca proiectul să fie aprobat.

„În vederea analizării oportunității demarării procedurii privind vânzarea spațiilor cu destinația de cabinete medicale, precum și a spațiilor în care se desfășoară activități conexe actului medical, s-a solicitat medicilor titulari să-și exprime opțiunea  de cumpărare a spațiului. Majoritatea medicilor concesionari/chiriași ai cabinetelor medicale și-au exprimat intenția de a cumpăra cabinetul în care își desfășoară activitatea, în ipoteza vânzării acestora”, s-a arătat în referatul de aprobare prezentat în ședința CJ Cluj.

1.703.641

de lei reprezintă suma totală pe care Consiliul Județean Cluj ar urma să o primească din vânzarea celor 11 spații (cabinete medicale); cel mai ieftin spațiu a fost evaluat la prețul de 60.512 de lei, iar cel mai scump la 321.405 de lei.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj nr. 133/2024 s-a aprobat lista spațiilor medicale concesionate sau închiriate a căror vânzare este posibilă. Ulterior, Comisia de vânzare a cabinetelor medicale numită prin dispoziția președintelui Consiliului Județean Cluj nr. 405/2024 a negociat prețul de vânzare al fiecărui cabinet medical, ținând cont de faptul acesta nu poate fi mai mic decât preţul de vânzare din raportul de evaluare.

Valorile de vânzare a apartamentelor, negociate de comisia de vânzare sunt următoarele:

Potrivit referatului de aprobare, vânzarea spațiilor cu destinația de cabinete medicale prezintă următoarele avantaje:

  • obținerea de fonduri la bugetul Județului Cluj din vânzarea acestor spații, fonduri care se depun într-un cont special şi se utilizează pentru realizarea unor proiecte de interes public în domeniul sanitar, aprobate de consiliul judeţean;
  • economii la bugetul Județului Cluj reprezentand sumele ce trebuie alocate pentru reparații sau întreținerea curentă a imobilelor;

După aprobarea vânzării spațiilor, se vor încheia contractele de vânzare cumpărare în formă autentică, președintele Consiliului Județean Cluj fiind mandatat să le semneze în numele județului Cluj.

 

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.