Consiliul Județean a acordat, în mod gratuit, un teren de 1.500 mp pentru construirea unui centru în care vor fi internați bolnavi în cea mai gravă stare

Autor  admin   în       4 ore în urmã     103 Vizualizări.  

Consiliul Județean Cluj a aprobat, în ședința de joi, 19 decembrie, proiectul de hotărâre care vine în sprijinul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului în demersul de extindere a Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”.

Forul administrativ județean a aprobat, astfel, punerea la dispoziția Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, în mod gratuit, a unui teren în suprafață de 1.485 mp pentru construirea unui centru rezidențial de îngrijiri paliative, în plus față de cei 800 mp oferiți anterior, în același scop. Cele două terenuri, în suprafață totală de 2.285 mp, se află în proprietatea forului administrativ județean.

DECLARAȚIE

„Centrul de Îngrijiri Paliative ‘Sfântul Nectarie’ este un proiect de suflet, pe care l-am susținut cu convingere încă de la început și pe care continuăm să îl susținem. Asta, pentru că am înțeles pe deplin necesitatea și importanța acestuia, un adevărat stâlp de sprijin ce oferă un ajutor extraordinar celor aflați în situații medicale dificile, precum și aparținătorilor. În ceea ce ne privește, rămânem un partener fidel și convins al tuturor proiectelor și inițiativelor derulate de această unitate ce poate fi considerată un etalon în domeniul îngrijirii persoanelor cu boli cronice progresive, în special oncologice, aflate în stadii avansate de evoluție”. 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Centrul de îngrijiri paliative ,,Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca, unitate dedicată pacienților cu afecțiuni oncologice sau alte afecțiuni grave, a primit, în anul 2007, de la Consiliul Județean, în mod gratuit, terenul necesar derulării proiectului, unic în această zonă a Transilvaniei.

Centrul de îngrijiri paliative ,,Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca a fost inaugurat în anul 2012 și cuprinde, în prezent, Serviciile medicale sunt completate de o asistență religioasă și psihologică ce nu se limitează la pacienți, ci cuprinde și aparținătorii.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.