Concurență acerbă pe piața nunților. Se ridică un cort uriaș, pe un teren de 4.000 de metri pătrați
Proiectul care prevede amplasarea unui cort pentru evenimente pe un teren de 4.000 de metri pătrați în localitatea Feleacu a primit aviz favorabil din partea specialiștilor în urbanism de la Consiliului Județean Cluj. Cu mici amendamente.
Arhitectul șef al județului Claudiu Salanță a recomandat reducerea zonei de constructibilitate cu 6 metri, ceea ce va crea un culoar verde de 12 metri, cu acces public dinspre Valea Morii.
Claudiu Salanță i-a mai cerut reprezentantei proiectantului, Sofia Gîrda, ca în următoarea etapă să aducă un plan de
situație și unul de reglementări care să prevadă aceste modificări. Proiectul a trecut în faza următoare cu 4 voturi din partea membrilor CTATU.
„Hala de nunți” va intra în concurență cu alte mari ansambluri de agrement sau recreative
Proiectul prezentat în ședința de marți, 20 decembrie, se află în faza „elaborare PUZ amplasare cort evenimente, amenajare acces, construcție bazin vidanjabil, împrejmuire teren, amenajări teritoriale”.
Cortul pentru evenimente va avea o suprafață de 596 de metri pătrați. În timpul prezentării, Sofia Gîrda le-a spus urbaniștilor că l-a întrebat pe beneficiarul investiției cum arată cortul de evenimene, „hala de nunți”, cum plastic a denumit-o un arhitect din comisie, și a rămas plăcut impresionată de ce a văzut.
Odată avizat, proiectul respectiv va intra în concurență cu alte afaceri recreative deja existente în zonă: RustiQ Garden și Oxygen Pool & Lounge.
Cort cu structură metalică
„Prezenta documentație de urbanism a fost elaborată în vederea studierii posibilității de amplasare pe parcelă a unor funcțiuni specifice de recreere și petrecere a timpului liber, materializându-se prin construirea unui cort cu structură metalică (aluminiu) acoperit cu prelată, material rezistent din poliester acoperit cu PVC omologat, 100% impermeabil, rezistent la flacără și la condiții externe, cu funcțiune <spațiu de evenimente>, cu regim de înălțime P, amenajarea terenului aferent pentru parcare si aprovizionare”, se arată în memoriul justificativ prezentat.
Terenul studiat se află în intravilanul UAT Feleacu, iar acum are destinația de „fâneață”.
Parcela în discuție este amplasată în partea de sud vest a DN1, spre estul localității Feleacu, la limita intravilanului. Conform documentației, DN1 (E60) oferă cale de acces atât spre parcela în studiu, cât și spre parcelele vecine.
Concurență pentru RustiQ Garden și Oxygen Pool & Lounge Vâlcele – Feleacu
CITAT
„Se dorește construirea și amenajarea unei incinte cu funcțiune recreativă și evenimente, amplasate la limita intravilan Feleacu – Vâlcele de-a lungul drumului E60, si pe malul văii Morii, într-o zonă în care funcțiuni destul de diferite si-au făcut apariția: RustiQ Garden, Fabrica de Ambalaje, dezmembrări auto, o piscină de înot de agrement – Oxygen Pool & Lounge etc.”.
din memoriul justificativ
4.000
de metri pătrați are zona studiată pe care va fi amplasat cortul de evenimente
Cortul va adăposti conferințe, târguri, evenimente culturale, aniversare, căsătorie, botez, expoziții etc, cu regim de înălțime P. Terenul studiat va dispune de amenajări exterioare aferente (parcări aferente, acces, amenajare zona verde pe Valea Morii), anexe tehnice, rețele exterioare, împrejmuire, semnalistică exterioară.
1.681,85
de metri pătrați (adică 42% din totalul terenului) reprezintă suprafața destinată spațiilor verzi
36 de locuri de parcare
Proiectantul a propus 36 de locuri de parcare. Conform memoriului justificativ, pentru toate categoriile de construcții și amenajări de agrement vor fi prevăzute parcaje în funcție de capacitatea construcției, câte un loc de parcare pentru 10-30 de persoane.
Pentru cluburi va fi prevăzut câte un loc de parcare la 3-10 membri ai clubului.
Pentru restaurante va fi prevăzut câte un loc de parcare la 5-10 locuri la masă. La acestea se vor adăuga spațiile de parcare sau garare a vehiculelor proprii.
Beneficiarul acestei investiții este s.c. Pro Ignis s.r.l din Bădeni, comuna Moldovenești, iar proiectantul acestei lucrări este biroul de arhitectură și urbanism ATD der Plan s.r.l. din Cluj.
Foto principală: imagine ilustrativă/becheruevents.ro