Compensații financiare. Floreștiul rezolvă mai bine problema creșelor decât Clujul

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     1618 Vizualizări.  

996 de copii din Cluj-Napoca au rămas fără loc în creșă în 2021. Este o situația care apasă puternic asupra administrației locale și nu se întrezăresc soluții. Emil Boc se ceartă cu primarul din Baciu, deși locuitorii cu buletin de Baciu nu își pot înscrie copiii la creșele din Cluj-Napoca, potrivit regulamentelor în vigoare.

Clujul a venit în 2019 cu o idee. Familiile să angajeze persoane care fac un curs de bone de 120 de ore la ITM, iar Primărie să ofere un sprijin în funcție de veniturile părinților. Eșec! Bonele au preferat să muncească „la negru”, fără curs, fără fiscalizare.

Iată că primarul din Florești are o soluție mai concretă. Și mai simplă. „Soluția temporară pe care o vom implementa, până la momentul în care vom avea noi creșe, este aceea de a oferi compensații financiare pentru fiecare copil care nu are loc în creșele de stat din Florești. Această compensație se va putea plăti către bunicii care au grijă de ei sau către alte creșe private acreditate”, a anunțat Bogdan Pivariu.

390

de lei pe lună ar urma să acorde Primărie, ca ajutor, pentru fiecare copil de vârstă antepreșcolară care nu prinde un loc în creșele din Florești.

Deocamdată este o propunere, dar care se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Florești din 29 iulie. Dacă va primi votul majorității consilierilor, familiilor care nu prind locuri în creșe vor primi acest ajutor din partea Primăriei.

Proiectul de HCL este AICI.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.