Compania Națională de Drumuri își construiește un district în județul Cluj pe o suprafață de 4.000 mp

Autor  Tudor Știrbu   în       1 lunã în urmã  

CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, intenționează să construiască un district în localitatea Beliș. Proiectul urmează să fie discutat în ședința CTATU de vineri, 27 februarie, de la Consiliul Județean Cluj. 

Conform temei de proiectare întocmite de beneficiar, pe terenul care a generat PUZ – ul se propune realizarea unei zone de gospodărie comunală – dotări tehnico-edilitare – drumuri cu mai multe construcții: imobil administrativ, parcare pentru autoturisme acoperită cu copertină, spațiu pentru depozitare agregate, silozuri pentru sare, instalație pentru clorură de calciu, depozit pentru sare și clorură de calciu.

4.000

de metri pătrați reprezintă suprafața pe care urmează să fie edificat districtul CNAIR din Beliș.

Terenul studiat se află în vecinătatea pădurii Beliș, în vecinătatea ariei protejate a Parcului Natural Apuseni – ROSCI0002 Apuseni. Zona studiată se află în extravilan la vest de localitatea Beliș. Construcțiile existente în vecinătate sunt retrase de la limita frontului stradal.

Limitele terenului sunt:
la nord: teren aflat în proprietate privată – CF 52593;
la est: terenuri aflate în proprietate privată – CF 50879, CF 50880;
la sud: drum comunal – DC 121 cu nr. CF 51162;
la vest: teren aflat în proprietate privată – CF 52594;

 

Accesul în zonă se face de pe DC121 care traversează satul Beliș, a cărui prelungire face legătura cu DN1R și apoi E60.
Terenul nu este racordat la rețelele edilitare. În zonă există rețea de alimentare cu energie electrică.

Proiectul se află în etapa de „elaborare PUZ introducere în intravilan pentru construire ‘District Beliș’ – DN1R – Secția Drumuri Naționale Cluj” și a fost realizat de biroul LOFT Arhitectura din Cluj.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.