CNAIR: S-a deschis circulația pe pasajul rutier peste Autostrada Transilvania de la Luna. Strabag & Geiger au drum liber pentru finalizarea lotului de pe A3. VIDEO

Autor  admin   în       1 year în urmã     16644 Vizualizări.  

Directorul Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a anunțat că de marți, 7 noiembrie, se circulă pe pasajul rutier peste A3, dintre Câmpia Turzii și Luna.

Informația e foarte importantă pentru conducătorii auto care vor circula pe A3, din inima Transilvaniei spre partea de nord-vest sau de vest a țării.

Deschiderea acestui pasaj este foarte importantă pentru traficul rutier din zonă, deoarece se va putea lucra la secțiunea de sub pasaj. Aici companiile Strabag și Geiger vor putea lucra la tasarea stratului de fundație pentru asfaltare.

Anunțul postat de oficialul CNAIR:

„Se circulă de astăzi pe pasajul de pe DN15 din zona localității Luna, județul Cluj!
Redirecționarea traficului pe acest pasaj permite continuarea lucrărilor pe lotul de autostradă Chețani – Câmpia Turzii (A3) și finalizarea acestora până la sfârșitul anului.
Constructorul este bine mobilizat în șantier iar lucrările sunt în grafic.
Se va putea astfel circula pe autostradă, fără întrerupere, de la Cluj la Târgu Mureș”, a transmis directorul CNAIR.
VIDEO cu traficul pe acest pasaj: 
Foto & VIDEO: CNAIR

Lucrările realizate pe secțiunea Chețani – Câmpia Turzii (15,7 kilometri) de pe Autostrada Transilvania (A3) se apropie de finalizare. 

Constructorii Strabag & Geiger s-au întrecut pe sine efectiv, astfel încât acest lot ar putea fi dat în trafic până la sfârșitul acestui an, cu 8 luni înainte de termenul contractual. Dacă nu de 1 Decembrie, atunci la finalul ultimei luni din 2023, așa cum au estimat reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API).

Cu o condiție majoră: ca luna noiembrie să nu fie extrem de capricioasă din punct de vedere meteorologic.

Astfel, vom putea circula neîntrerupt pe autostradă între Târgu-Mureș și Cluj. Cele două municipii vor fi legate cu 113 kilometri pe Autostrada A3 între Ungheni și Nădășelu.

Dar veștile bune nu se opresc aici.

Deschiderea lotului Chețani – Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania (A3) va permite circulația neîntreruptă pe cel mai lung traseu de autostradă din România: de la Târgu Mureș (jud. Mureș) până la Holdea (jud. Hunedoara). Adică pe A3 – A10 (Turda – Sebeș) și A1 (București – Nădlac, dar de la Sebeș la Holdea).

Contractul cu asocierea Strabag & Geiger Transilvania pentru secțiunea Chețani – Câmpia Turzii a fost semnat în 26.10.2022, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în 21.11.2022, termenul de finalizare fiind august 2024.

80%

reprezintă stadiul fizic al lucrărilor pe această secțiune de autostradă.

Vom putea circula neîntrerupt de la Târgu Mureș până la Holdea (județul Hunedoara) pe o distanță de 232 de kilometri, după ce secțiunea Chețani – Câmpia Turzii (cu portocaliu pe hartă) va fi dată în circulație. Foto: 130km.ro

232,2

de kilometri va fi lungimea totală a acestui traseu de autostradă. 

Asta înseamnă că sunt 10 kilometri în plus față de lungimea celui mai lung traseu de autostradă fără întrerupere din prezent, Nădășelu (jud. Cluj) – Holdea (jud. Hunedoara), arată datele oficiale ale CNAIR.

Odată cu finalizarea secțiunii Chețani – Câmpia Turzii, traseul pe A3 – Transilvania, A10 Turda – Sebeș și A1 Sebeș – Holdea de la Târgu Mureș la Holdea va deveni cea mai lungă rută cu autostradă fără întrerupere din țară.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.