Clujul și-a pierdut coroana. Un alt județ din țară l-a detronat și a vândut cele mai multe apartamente în acest an

Autor  admin   în       4 luni în urmã  

2024 este un an mai bun pentru vânzarea de apartamente, arată datele Agenției Naționale pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Peste 136.000 de tranzacții au fost parafate în perioada ianuarie-octombrie, față de 125.000 cât au fost semnate în aceeași perioadă din 2023.

Capitala rămâne cea mai mare piață din România, unde anul acesta s-au vândut cu 11% mai multe apartamente decât în primele zece luni ale anului trecut, peste 41.000 de unități individuale.

În 2023, județul Brașov a fost a doua cea mai mare piață imobiliară din țară, cu peste 10.500 de tranzacții parafate. Anul acesta Brașovul și-a pierdut din ritmul de vânzare și a fost depășit de județele Timiș, Iași și Cluj. 7.462 de tranzacții cu unități individuale au fost înregistrate în județul Brașov în primele zece luni din acest an, în scădere cu 8% față de anul trecut.

7.666

de apartamente s-au vândut în județul Cluj în perioada ianuarie – octombrie 2024, locul 3 pe țară din acest punct de vedere.

Cu peste 8.500 de tranzacții realizate anul acesta, județul Timiș a devenit a doua cea mai mare piață imobiliară după București. Timișorenii au cumpărat cu 5% mai multe apartamente anul acesta, potrivit datelor ANCPI analizate de economica.net.

Județele Iași și Cluj completează topul. Creșterea față de anul trecut pentru Cluj este de 2%, dar județul Iași vine cu o surpriză: tranzacțiile au crescut cu 60%. 

Creșteri notabile s-au mai înregistrat în județele: Dolj (+25%), Ilfov (+17%), Bacău, Constanța (+13%), Mureș (11%).

Anul acesta s-au vândut mai multe apartamente decât în 2023. Cea mai mare piață imobiliară este anul acesta județul Timiș, care a depășit vedeta de anul trecut, județul Brașov. În București s-au vândut anul acesta peste 41.000 de apartamente.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.