Clujul le priește. Japonezii raportează profituri în creștere

Autor  admin   în       1 lunã în urmã     4415 Vizualizări.  

Producătorul de cablaje auto Fujikura Automotive România, subsidiară a grupului japonez Fujikura, a raportat pentru anul 2023 o cifră de afaceri de 103,5 milioane de lei (20,9 milioane de euro), în creștere cu 3,8% față de anul anterior. Această creștere a fost susținută de performanțele unităților de producție din Cluj-Napoca și Dej, județul Cluj, care sunt responsabile pentru fabricarea cablajelor auto destinate în principal grupului Volkswagen din Germania.

Profitul net al companiei în 2023 a fost de 2,8 milioane de lei (578.000 de euro), de 2,3 ori mai mare față de 2022, când Fujikura Automotive România a realizat un câștig de 1,2 milioane de lei (249.000 de euro). Acest avans substanțial al profitului a venit în ciuda reducerii numărului de angajați, compania având în medie 829 de angajați în 2023, cu 100 mai puțini decât în 2022.

Unitățile de producție din Cluj-Napoca și Dej joacă un rol esențial în succesul Fujikura, acestea fiind specializate în tehnologia de injecție de mase plastice și producția de cablaje auto. Conform datelor publice, compania continuă să furnizeze piese esențiale pentru industria auto, menținând relații comerciale stabile cu mari producători europeni.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.