Clujul închide două rampe temporare cu bani din Norvegia

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     733 Vizualizări.  

Consiliul local Cluj-Napoca s-a reunit astăzi de îndată pentru a aproba parteneriatul cu norvegienii de la GS MILJOCONSULT GEIR SAETHER. Municipiul a depus un proiect în mai și a fost declarat câștigător al apelului lansat de Ministerul Mediului, la finalul săptămânii trecute. Mâine, primarul trebuie să semneze contractul de finanțare.

Proiectul a fost numit “Rampă temporară dezafectată, comunitate clujeană protejată” și prevede măsuri de reducere a contaminării cu substanțe periculoase în depozite temporare. Prin contract se prevede că norvegienii vor finanța închiderea a cel puțin două rampe de deșeuri temporare. Ei trebuie să asigure expertiza și consultanța necesară pentru implementarea unei soluții inovatoare și prietenoase cu mediul care să reducă nivelul de contaminare cu substanțe periculoase în rampele municipiului.

5

milioane de euro a spus primarul Emil Boc că urmează să primească municipiul Cluj-Napoca, pentru închiderea rampelor de deșeuri.

“Nu mai cheltuim bani ca să relocăm deșeurile și să le ducem la CMID. Ar însemna să pierdem bani și să aglomerăm centrul de deșeuri al Consiliului județean. Astfel facem o economie majoră de resurse financiare și păstrăm o mai mare capacitate a CMID. Asta înseamnă respect față de banul public”, a spus Emil Boc.

Toți cei 24 de consilieri locali prezenți la ședința online au votat în favoarea parteneriatului cu GS MILJOCONSULT GEIR SAETHER.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.