CLUJUL IMOBILIAR… ȘI SCUMP. Vilă „unicat” scoasă la vânzare cu 3,75 milioane de euro! Ce poți cumpăra de banii ăștia în Croația, Sardinia, Bahamas. GALERIE FOTO

Autor  admin   în       1 year în urmã     1769 Vizualizări.  

Media9 v-a obișnuit să vă informeze despre mersul pieței imobiliare din Cluj. Sigur, pe site-ul nostru nu vorbim numai despre asta. Discutăm, în principal, despre dezvoltarea Clujului și a zonei sale metropolitane.

Ne-am propus, totuși, să vă ținem la curent (și) cu evoluția pieței imobiliare din orașul nostru, lăsându-vă pe dumneavoastră, evident, să fiți de acord sau nu cu prețurile.

De data asta vă prezentăm un imobil din categoria „premium”. Sau „unicat”, cum îl laudă agenția imobiliară care l-a scos la vânzare. Sigur, și prețul e „unicat”.

3.750.000

de euro este suma cerută de proprietar.

Vila are 13 camere, cinci băi, trei terase, o bucătărie, trei locuri de parcare, totul pe o suprafață totală de 1.645 de metri pătrați, o suprafață utilă de 500 de metri pătrați.

Vila se află la 10 minute de mers pe jos de centrul Clujului, aproape de imobilul unde a locuit savantul Emil Racoviță. Deci într-o zonă foarte râvnită de către dezvoltatorii imobiliari, dar și de oamenii cu foarte mulți bani din Cluj.

Te poți întreba: ce înseamnă 3,75 milioane de euro, o sumă stelară, foarte greu de atins pentru cei mai mulți clujeni/români, dar nu numai pentru ei? Nu sunt nici foarte-foarte mulți francezi, germani sau americani care să-și permită o astfel de proprietate. Ci doar oameni de afaceri foarte potenți financiar.

Imobilul scos la vânzare, despre care reprezentanții agenției spun că e „o vilă cu caracter de unicat în centrul Clujului pe un teren cu potențial deosebit”, se află într-o zonă foarte căutată din Cluj, „dacă nu cea mai bună”.

„Vilă deosebită în centrul Clujului propusă spre vânzare, situată în interiorul perimetrului de protecție istorică și arhitectural-urbanistică, amplasată într-o poziție deosebită, dominantă, pe o arteră rezidențială dintr-o zonă cu semnificație specială pentru întregul oraș și istoria sa arhitectonică.

Amplasamentul se află la zece minute de mers agale de Catedrala Ortodoxă, respectiv de statuia lui Matei Corvin, în proximitatea Camerei de Comerț și Industrie, aproape de Facultatea de Litere, de vechile clădiri ale Politehnicii de pe strada Barițiu, de Piața Mihai Viteazul. (…)

Construcția inițială a fost complet consolidată, restructurată, extinsă, etajată, mansardată și utilată în perioada 2001-2008, nefiind monument istoric. Terenul pe care este edificat imobilul este în suprafaţă de 1.645 mp, oferind un important potenţial urbanistic pentru ridicarea de construcții terasate pe panta domoală din spatele vilei și pe terasa din partea superioară a acesteia, cu panoramă splendidă asupra orașului.

Terenul rămas liber, de aproximativ 1.000 mp (actualmente livadă) este unul dintre cele mai mari construibile în această zonă de excepție.

Vila individuală, bine încadrată peisagistic și depărtată de clădirile din preajmă, a fost finalizată în anul 2008, fiind intabulată în 2009.

Construcția se desfășoară pe o suprafață totală de peste 650 mp, având inclusiv multiple scări, trotuare și terase. Are regim de înălțime: subsol parțial, parter, etaj 1, mansardă și pod. Frontul la strada Emil Racoviţă are 15 ml. Fațada principală a vilei este orientată către est.

Înălțimea locuinței la cornișă este de 10.50 m. Construcția este foarte solidă și robustă. Proprietarul actual este cel care a realizat-o pentru el, în urmă cu 15-20 de ani”, se arată în anunțul agenției imobliare.

CITAT:
„Este o vilă care se adresează celor care își doresc prestigiul de a avea o reședință de lux sau un sediu emblematic, situate pe un teren generos, cu mare potențial, într-una dintre cele mai bune poziții din Cluj, dacă nu cumva cea mai bună”.

Fragment din anunțul agenției imobiliare 

Sursa foto: Imobiliare.ro/Bastion International s.r.l.

Dar să vedem ce proprietăți se pot cumpăra cu acești bani (sau poate cu mai puțini) în străinătate. Am încercat să păstrăm cât de cât proporțiile (suprafață utilă, suprafață teren etc.). Am intrat pe site-ul masterhomes.net, un site consacrat în vânzarea unor imobile de lux din Europa, America de Nord și de Sud.

Așadar, alternative:

Vilă pe coasta Dalmată, Croația, la un preț mult mai mic

De exemplu, această vilă de lux din Split (Dalmația, Croația) are o suprafață utilă de 399 mp și un teren de 1.390 mp. Vila cu 3 etaje și lift se află pe plajă, are un living generos la parter de 80 mp, 5 camere, 7 băi + jacuzzi, o bucătărie dotată cu aparatură ultramodernă, terase cu vedere la mare. Proprietatea dispune și de o grădină minunată.

„Această vilă este una dintre cele mai exclusiviste din Dalmația centrală. Din cauza numărului deja foarte mic de astfel de proprietăți pe malul apei și din cauza legilor de construcție din ce în ce mai restrictive din Croația, disponibilitatea unor astfel de proprietăți este deja sever limitată”, se arată în anunțul agenției. Vezi foto cu această prorietate, aici.

Prețul cerut: 2.120.000 de euro

Vilă de vis în Sardinia, la 150 de metri de mare

Sau această vilă recent construită în Santa Teresa Gallura – Sardinia, la 150 de metri de mare. Vila are două etaje, un living spațios, 4 dormitoare și 4 băi, terase, plus un teren de 1.135 de metri pătrați.

Vila este înconjurată de o frumoasă grădină de 1.135 m2 formată dintr-o combinație de peluze și vegetație de maquis mediteranean. O piscină infinită orientată spre mare, cu geamuri laterale pentru un efect scenogrfic, completează ambianța de lux”, se arată în prezentare. Ai o galerie foto generoasă cu această proprietate dacă intri pe acest link.

Prețul cerut: 1.950.000 de euro

Vila cocoțată pe o stâncă de corali în Bahamas

Sau această vilă dintr-o zonă exotică a lumii: Bahamas. Vila are 8 camere, 3 băi, terase cu vederi panoramice și este cocoțată pe o stâncă de corali, oferind astfel o priveliște spectaculoasă asupra oceanului. Proprietatea are o plajă privată și un teren în jurul ei de 18×35 metri.

Prețul cerut: 1.200.000 de euro

 

 


 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.