CLUJUL IMOBILIAR. Se vinde Casa Barolo, „un ansamblu imobiliar de excepție situat în apropiere de Cluj”. Prețul cerut de proprietari. GALERIE FOTO & VIDEO

Autor  Tudor Știrbu   în       1 lunã în urmã     2632 Vizualizări.  

O pensiune foarte cunoscută în județul Cluj, compusă din patru corpuri, a fost scoasă la vânzare de agenția Sotheby’s Reality Romania Imobiliare, specializată în intermedierea proprietăţilor de lux. 

Este vorba despre pensiunea „Casa Barolo”, „un ansamblu imobiliar de excepție” situat la nici 20 de kilometri de Cluj, în satul Vlaha. Pensiunea a fost construită în 2012, are o suprafață construită de 809 mp, 10 camere, 14 băi și un teren de aproape 1.800 de metri pătrați. Proprietatea are piscină, spa și ciubăr și poate adăposti până la 30 de turiști.

990.000

de euro + TVA (19%) este prețul cerut pe Casa Barolo din Vlaha.

Anunțul agenției imobiliare

„Dacă ești unul din cei tentați de retragerea din urbanul zgomotos și nesigur, de găsirea unui mod de viață mai liniștit sau a unei investiții sănătoase, Casa Barolo poate fi locul potrivit – o pensiune cu design atent proiectat și executat ce poate adăposti până la 30 de persoane.

Proprietatea este cu atât mai atrăgătoare cu cât este situată în Vlaha, la 20 km de Clujul capitală a Vestului, oraș cu o viață de business trepidantă care cere team buildings, retreats și evenimente sau simple sesiuni mai lungi de remote work.

Clădirile Casei Barolo sunt interpretări în cheie minimalistă a tot ce înseamnă material tradițional – lemn, piatră, cărămidă și var alb. Ici colo accente metalice negre punctează și dau ritm. Atrag atenția liniile simple trasate de fibra lemnului ce predomină fără a copleși.

De pe poteca ce urcă spre clădiri ele se arată privirii ca un adevărat chalet cu obloane simplificate până la esență. Totul poartă semnătura designerului Kun Adalbert. Sunt patru corpuri de clădire totalizând 624 mp utili dispuși pe trei nivele – subsol, parter și mansardă, totul așezat pe 1.788 mp teren.

Zona privată propune dormitoare spațioase și pline de lumină, cu băi impecabile și dușuri comode de tip walk-in. Sunt patru camere cu băi proprii și acces direct în grădina la parter și alte patru camere la etaj. Cele două apartamente cu câte două camere au șemineu, balcon și chicineta.

Zona de lucru este situată la etaj – birou și sala conferințe utilată cu smart TV, flipchart, whiteboard și aer condiționat pentru 20 de persoane cu posibilități de extindere. Căutând echilibrul sub semnul lui mens sana în corpore sano – sala de conferințe perfect dotată ca să stimuleze sinapsele își găsește partener în sala de fitness ce destinde mușchii și da vigoare.

La parter sunt bucătăria și restaurantul cu masă comună lungă cât să încapă toată lumea, cumva forțând prietenește cunoașteri și povești între comeseni din grupuri diferite – o expresie simbolică pentru generația tânăra a momentului. Mesele pot fi însă aranjate și pentru grupuri mici, dacă evenimentul o cere.

Corpul A este destinat relaxării ce poate lua forme competitive la mesele de gaming și foosball sau leneșe în fața home cinema ori la o cafea, o carte și-o visare în colțul cu perne vag orientale. Godinul din saună, ingenios realizat din pietre captive într-o plasă metalică, demonstrează funcționalitatea unui design inteligent ce folosește această materie primă pe postul a zeci de “baterii” naturale ce se încing și eliberează căldură molcom, în timp.

Tot aici sunt un centru spa și o piscină cu apă încălzită, corpul de clădire având pereți vitrați masiv pentru ca lumina verdelui de-afară să intre înăuntru. Un leagăn și un ciubăr fac concurență serioasă toropelii oferite de fotoliile confortabile ascunse de vipie sub poală unui acoperiș generos (ciubarul face însă cu adevărat ravagii iarna).

O atenție aparte a fost acordată zonei de outdoor cooking unde două grătare serioase fac casă bună cu o minunată sobă spoită cu var alb. Ușile ei sunt coapte de flăcările atâtor tocane și plăcinte pe care nu le poți bănui decât delicioase. Zona această oferă ocazia perfectă de a gusta locul prin tot ce are mai crocant și proaspăt în grădinile satului și de a întregi astfel senzorial experiența oferită turiștilor aflați în vacanță, la un eveniment corporate sau privat.

La finalul zilei, pe când soarele-și apune blând ardoarea, un pahar de vin alături de colegi și prieteni pune viață și convivii într-o dispoziție filosofică. Proprietatea este o oportunitate de investiție și/ sau reconfigurare a stilului de viață, aducând ce e mai bun din civilizație într-un spațiu natural atemporal”, se arată în anunțul agenției imobiliare.

Foto & VIDEO: Sotheby’s Reality Romania Imobiliare

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.