CLUJUL IMOBILIAR. După celebra garsonieră de 11 mp, alta cu aceeași suprafață a fost scoasă la vânzare la un preț uluitor! FOTO

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     1784 Vizualizări.  

E incredibil unde au ajuns prețurile imobiliarelor la Cluj! Nu trece zi să nu-ți cadă în față un anunț ori un articol de presă în care să se vorbească despre un imobil scos la vânzare la un preț stelar pentru majoritatea românilor, pe același palier cu cele din Vest.

Recent, Media9 ți-a prezentat un apartament de 4 camere la bloc, compus din 3 camere+living, 4 băi, scos la vânzare cu 825.000 de euro!

Citește articolul:  Apartament de 4 camere la bloc, scos la vânzare cu un preț năucitor! GALERIE FOTO

4.533

de euro este metrul pătrat pentru acest apartament

Tot pe Media9 ai putut afla despre prețul cerut de o agenție imobiliară din Cluj pentru două vile edificate în Făget.

Aici este articolul:  Două vile „la pachet”, scoase la vânzare la un preț uluitor! „Pretabile creșe sau grădinițe” 

În „fauna” imobliară de la Cluj, Media9 a găsit un anunț care ne arată că e ceva tare putred în relația vânzător – cumpărător. Deci…

O agenție imobiliară a scos la vânzare O GARSONIERĂ de 11 METRI PĂTRAȚI (da, ai citit bine, de 11 METRI PĂTRAȚI!) cu aproape 30.000 de euro!

 

Respectiva garsonieră se află în Mănăștur, în apropiere de Casa Piraților, la parterul unui bloc de 4 etaje și nu are decât cameră și baie. Așa-zisa bucătărie – în fapt, un colțișor în garsonieră – e instalată pe un perete al camerei.

Sursa foto: Welt Imobiliare

Piața imobiliară din Cluj a mai avut la vânzare o garsonieră de 11 metri pătrați, dar în cartierul Gheorgheni. Proprietarul a cerut pe ea 37.499 de euro. Garsoniera a devenit celebră după publicarea anunțului, care a devenit viral pe Facebook și a strâns în câteva zile peste 20.000 de comentarii, multe dintre ele ironice sau amuzante, și peste 14.000 de distribuiri.

Citește și acest articol: Ce a spus primarul Emil Boc atunci când a fost întrebat despre garsoniera din Cluj de 11 metri pătrați

Iată mesajul agenției imobiliare care a scos la vânzare garsoniera din Mănăștur:

„Se vinde garsoniera confort 3 in cartierul Manastur, zona Casa Piratilor.
Garsoniera are o suprafata de 11 mp si este compusa din 1 camera si 1 baie cu geam, fiind situata la parterul unui bloc cu 4 etaje.
Se vinde mobilata si utilata: geamuri terompan, frigider, plita electrica, masina de spalat, chiuveta in camera.
Blocul este izolat termic si accesul in incinta acestuia este prin interfon.
In zona garsonierei se gasesc magazine, statii pentru mijloacele de transport in comun si alte facilitati cotidiene”, ae arată în anunțul agenției.

Pe de altă parte, suprafața garsonierei scoasă la vânzare nu atinge suprafața minimă prevăzută de lege (Legea 114/1996, legea locuinței – n.r.).

Fragment din Legea locuinţei nr. 114/1996.

  • Locul de luat masa poate fi înglobat în bucătărie sau în camera de zi.
  • Înălţimea liberă minimă a camerelor de locuit va fi de 2,55 m, cu excepţia mansardelor, supantelor şi nişelor, la care se va asigura un volum minim de 15 m3 de persoană.
  • Suprafaţa locuibilă este suprafaţa desfăşurată a încăperilor de locuit. Ea cuprinde suprafaţa dormitoarelor şi a camerei de zi.
  • Suprafaţa utilă este suprafaţa desfăşurată, mai puţin suprafaţa aferentă pereţilor.
  • Suprafaţa utilă a locuinţei este suma tuturor suprafeţelor utile ale încăperilor. Ea cuprinde: cameră de zi, dormitoare, băi, WC, duş, bucătărie, spaţii de depozitare şi de circulaţie din interiorul locuinţei. Nu se cuprind: suprafaţa logiilor şi a balcoanelor, pragurile golurilor de uşi, ale trecerilor cu deschideri până la 1,00 m, nişele de radiatoare, precum şi suprafaţele ocupate de sobe şi cazane de baie (câte 0,50 m2 pentru fiecare sobă şi cazan de baie), în cazul în care încălzirea se face cu sobe. În cazul locuinţelor duplex, rampa, mai puţin palierele, nu se cuprinde în suprafaţa utilă a locuinţei.
  • Suprafaţa construită pe locuinţă, prevăzută în tabelul B, este suma suprafeţelor utile ale încăperilor, logiilor, balcoanelor, precum şi a cotei-părţi din suprafeţele părţilor comune ale clădirilor (spălătorii, uscătorii, casa scării, inclusiv anexele pentru colectarea, depozitarea şi evacuarea deşeurilor menajere, casa liftului etc.), la care se adaugă suprafaţa aferentă pereţilor interiori şi exteriori ai locuinţei; în cazul încălzirii cu combustibil solid, se adaugă suprafaţa aferentă sobelor şi cazanelor de baie. Nu sunt cuprinse suprafaţele aferente boxelor de la subsol şi ale garajelor care pot fi prevăzute distinct.
  • Suprafaţa încăperii sanitare principale din locuinţă va permite accesul la cada de baie al persoanelor imobilizate în scaun cu rotile.
  • Încăperea sanitară se include în locuinţă, în cazul în care pot fi asigurate alimentarea cu apă şi canalizarea.
  • Lăţimea minimă de circulaţie a coridoarelor şi a vestibulului din interiorul locuinţei va fi de 120 cm.
  • În funcţie de amplasamentul construcţiei, suprafeţele construite pot avea abateri în limitele de ±10%.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.