CLUJUL IMOBILIAR. Cum arată vila din Cluj pentru care se cere 2,3 milioane de euro. Un castel din Franța costă de 3 ori mai puțin. GALERIE FOTO

Autor  Tudor Știrbu   în       7 luni în urmã     1368 Vizualizări.  

Prețurile imobiliarelor din Cluj au trecut de mult granițele rezonabilului; ba, câteodată, au ajuns chiar subiect de bancuri.

De exemplu, o vilă în Cluj-Napoca, într-o zonă bună, a ajuns să coste de trei ori mai mult decât un castel medieval din Franța. 

Vila la care ne referim se află pe strada Republicii; a fost construită în 1999, are 11 camere, o bucătărie, 7 băi, 2 terase și 2 garaje, pe o suprafață de 700 de metri pătrați. Proprietatea este nemobilată.

2,3

milioane de euro este prețul cerut pe această vilă.

Anunțul agenției

„Proprietatea este situată în zona străzii Republicii din Cluj-Napoca, o zonă exclusivistă de case cu o foarte bună vecinătate și acces facil către centrul orașului.

Imobilul este edificat în anul 1999 și are pereții din cărămidă, termoizolați în exterior, ferestrele și ușile exterioare sunt din PVC, iar finisajele interioare sunt moderne. Suprafața terenului este de 700 mp și are un regim de înălțime D+P+E+M cu suprafața utilă de 688 mp compartimentată astfel:

Demisol:

  • 3 încăperi generoase;
  • hol cu acces din casă și din curte;
  • cameră tehnică.

Parter:

  • bucătărie;
  • living;
  • dormitor;
  • 2 grupuri sanitare.

Etaj:

  • birou;
  • 2 încăperi;
  • 1 grup sanitar;
  • terasă.

Mansardă:

  • 3 încăperi;
  • 2 grupuri sanitare;
  • hol;
  • terasă.

În curte se găsește un garaj pentru două mașini și suplimentar sunt amenajate locuri de parcare”, se arată în anunțul agenției imobiliare clujene.

Foto: imobiliare.ro/Napoca Imobiliare

Cât costă și cum arată un castel medieval din Franța

Prețul cerut pe vila de pe Republicii din Cluj este de peste trei ori mai mare decât prețul unui castel medieval din Franța. Anunțul a fost plasat pe French-Property.com, pagina de internet a unei agenții imobiliare din Hexagon. Media9 a găsit acest anunț după o căutare pe internet.

689.000

de euro este prețul cerut pe acest castel din Franța.

Proprietatea se află în Franța, la Saint-Céré, în fosta regiune Midi-Pyrénées (Sud-Pirinei – una dintre cele 26 regiuni ale Franței de până la reforma administrativ-teritorială din 2014, iar din 2015 inclusă în noua regiune Occitania).

Castelul are tot ce-și poate dori o familie cu pretenții foarte mari: multe camere, utilate și mobilate cu gust, living generos cu șemineu, băi (una cu saună), două spații pentru birouri, salon TV, cămară, pivniță + cramă etc. Plus o curte de 1.510 metri pătrați.

„Amplasat în inima Saint-Céré, acest magnific castel, a cărui istorie începe în secolul al XII-lea, vă va fermeca deoarece îmbină confortul modern cu caracterul vechiului. Castelul este alcătuit din 3 niveluri, însumând aproximativ 360 mp de spațiu de locuit. Intrarea și etajele sunt deservite de o scară magnifică din piatră în spirală, se menționează în anunț.

Agenția imobiliară care intermediază vânzarea proprietății vine cu alte câteva detalii.

„Nivelul 1 include o bucătărie complet utilată, un living foarte frumos cu șemineu de peste 70 mp, două spații de birou, o cămară și un al doilea salon TV. La etajul 2, patru dormitoare, două băi, una cu saună, precum și o spălătorie mare.

Toate livingurile sunt spațioase și renovate cu gust, cu volume frumoase și înălțimi impresionante de tavan. La parter găsiți o pivniță magnifică cu acces la exterior, o cramă foarte mare precum și camera de cazane care gestionează sistemul de pompă de căldură (3 unități)”.

Sursa foto: French-property.com

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.