CLUJUL IMOBILIAR. Cât costă o cabană cu piscină situată în apropiere de Lacul Săcălaia. „Numai bună de admirat panorama oferită de această oază de liniște”. FOTO

Autor  admin   în       5 luni în urmã  

Pentru cei îndrăgostiți de natură, de activitățile în aer liber sau de pescuit ori pentru cei care vor să scape de tumultul orașului, o agenție imobilară a scos la vânzare o cabană situată în apropiere de Lacul Săcălaia, de lângă municipiul Gherla. Zona este foarte frumoasă, iar bălțile ce formează acest areal protejat, incluzând Lacul Săcălaia, sunt pline de pește și de stufăriș. 

Cabana nu rupe gura ca arhitectură, și nici interiorul nu poate figura în vreo revistă de gen. Compensează însă, după cum ziceam, cu locul splendid în care a fost poziționată. Pentru cei pretențioși, cabana n-are utilitățile trase înăuntru (nici apă potabilă, nici canalizare, nici rețea electrică).

2.600

de metri pătrați reprezintă suprafața totală a proprietății.

Are și o mică piscină

Cabana beneficiază de acces drum betonat, parcare acoperită pentru două mașini, fântână, pivniță, piscină, terasă tip foișor cu grătar.

70.000

de euro este prețul cerut de agenția imobiliară.

Anunțul agenției

„De vânzare cabană cu teren de 2.600 mp în Sântejude – Vale, jud. Cluj, pentru cei îndrăgostiți de natură, activități în aer liber și pescuit (reper locație – Lacul lui Tibi). Proprietatea are o suprafață de 2.600 mp și beneficiază de acces drum betonat, parcare acoperită pentru două mașini, fântână, pivniță, piscină, terasă tip foișor cu grătar.

Se poate racorda la rețeaua de apă. Cabanele din zonă sunt în discuții avansate de a fi racordate la rețeaua electrică. Cabana este construită din lemn izolată cu polistiren și vopsea decorativă, acoperiș din tablă, geamuri termopan, ușă metalică la fiecare intrare. Are următoarea compartimentare:

  • P+E Parter – living, bucătărie, baie, terasă închisă;
  • Etaj – două dormitoare și o terasă deschisă numai bună de admirat panorama oferită de această oază de liniște.

Este echipată cu 3 panouri solare pentru curent (poate duce un frigider, un televizor, iluminatul interior/exterior, plus diverse). Toate taxele achitate la zi. Cabana se vinde mobilată și utilată. Prețul este 70.000 euro, ușor negociabil”, se arată în anunțul agenției imobiliare.

Monument protejat al naturii 

La 10 kilometri de Gherla se află poate cel mai frumos lac de șes din județul Cluj. Cunoscut sub denumirea de „Lacul Știucii” sau „Lacul Știucilor”, Lacul Săcălaia este situat pe Valea Bontului, un afluent al Fizeșului, între comunele Fizeșu Gherlii și Sic. Este un lac natural de apă dulce și limpede, fiind alimentat de câteva pâraie și de numeroase izvoare care-i asigură un volum de apă relativ constant.

Luciul de apă are o suprafață de 26 ha, iar adâncimea sa ajunge la cca. 10 metri, fiind cel mai adânc lac dulce din țară. Stufărișul din jur (mai ales în amonte) ocupă aproximativ 120 ha. Astfel lacul, împreună cu stufărișul ce îl înconjoară si cel dezvoltat pe văile afluente, constituie un complex de ecosisteme caracteristice zonelor umede. Lacul Săcălaia este considerat un monument protejat al naturii din mai multe motive. Pe lângă mărimea și adâncimea sa, este si singurul lac din România pe luciul căruia se dezvoltă plaurul (formațiuni de stuf plutitoare), la fel ca în Delta Dunării.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.