Clujul are două dintre cele mai importante 20 de branduri din România. Care sunt cele mai valoroase mărci care au intrat în top

Autor  admin   în       3 saptãmâni în urmã     2162 Vizualizări.  

Clujul are două din cele mai importante 20 de branduri din România, conform studiului realizat de Superbrands România 2024. Banca Transilvania și Untold sunt cele două branduri de Cluj, printre cele mai apreciate 20 de mărci comerciale din România.

Studiul a fost realizat de Superbrands România, în colaborare cu Ipsos, și reflectă tendințele actuale în preferințele consumatorilor români.

Banca Transilvania și festivalul Untold, două dintre cele mai emblematice branduri cu origini clujene, și-au consolidat poziția în topul Superbrands 2024. Banca Transilvania, recunoscută pentru impactul său în sectorul financiar și implicarea activă în comunitate, continuă să fie un partener de încredere pentru milioane de români.

De asemenea, Untold, cel mai mare festival de muzică din România, și-a câștigat un loc de top, reflectând atât succesul său internațional, cât și relevanța sa culturală pe plan local. Ambele branduri demonstrează puterea și influența mărcilor clujene în peisajul economic și cultural al României.

Clasamentul Consumer Superbrands și evoluții

Conform studiului, Superbrands nu urmăreste un top și că toate brandurile votate ca eligibile pentru statut se bucură de recunoaștere egală, și ediția din acest an prezintă un clasament reprezentativ pentru tendința de diversificare a categoriilor aflate în topul preferințelor consumatorilor români.

Astfel, dintre sutele de branduri declarate eligibile pentru statutul Superbrand, clasamentul principalelor 20 de mărci, conform votării, include în 2024 mărcile: Visa, Strongbow, Dedeman, Glovo, FAN Courier, Dr. Max, Untold, Uber, Lidl, eMAG, Revolut, Bolt, olx.ro, Kaufland, Netflix, Pampers, Nike, McDonald’s, Ikea și Banca Transilvania. 10 dintre ele provin, majoritar, din categoriile servicii și comerț.

Servicii financiare

Este pentru prima dată când un brand de servicii financiare se clasează pe primul loc în lista Consumer Superbrands pentru România. Acest loc este ocupat în ediția curentă de către Visa, care a urcat 3 locuri față de ediția din 2021, în timp ce Revolut și Banca Transilvania completează clasamentul primelor 20 de branduri calificate ca eligibile pentru statut de Superbrand, în domeniul lor de activitate.

Această nouă evoluție a clasamentului poate fi interpretată ca fiind corelată cu perioada de crize suprapuse pe care o traversăm, determinând consumatorii să acorde o atenție sporită gestiunii finanțelor proprii și ale gospodăriei.

Branduri românești

Mărcile românești continuă să fie relevante, într-o piață dominată de branduri internaționale. Dedeman, FAN Courier, Untold, eMAG și Banca Transilvania se regăsesc între primele 20 de branduri validate ca eligibile pentru statut de Superbrand, în 2024. Per total, o treime (32%) dintre brandurile astfel validate sunt mărci create în România, reprezentând o pondere similară cu valul anterior al studiului.

Superbrands România, program derulat de către agenția BDR Associates, a identificat brandurile comerciale și de business eligibile pentru statutul de Superbrand, prin reputația și cultura lor de branding, impecabile. Procesul de evaluare a fost asigurat cu sprijinul membrilor Consiliului Superbrands, format din 30 de reputați specialiști și lideri în business din diferite companii, împreună cu Ipsos, partenerul oficial al Superbrands, în România.

Vezi și Clasamentul Business Superbrands.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.