Clujenii se mută la țară: proiect de șase case într-un sat de lângă Cluj

Autor  Tudor Știrbu   în       2 years în urmã     1565 Vizualizări.  

Comuna Chinteni, cu cele câteva sate ale sale, devine o zonă tot mai râvnită de către dezvoltatorii imobiliari. Mai mici sau mai mari. Distanța mică față de Cluj și infrastructura rutieră dintre cele două localități sunt motive pe care dezvoltatorii le iau, în principal, în seamă. 

În ședințele Comisiei de urbanism de la Consiliul Județean Cluj, nu există săptămână în care pe ordinea de zi să nu fie prezent un proiect imobiliar din Chinteni.

La fel și în ședința CTATU de joi, 20 octombrie. Membrii comisiei vor dezbate un proiect care prevede construcția a șase locuințe unifamiliale în satul Săliștea Veche, comuna Chinteni.

Proiectul se află acum în faza de „studiu de oportunitate – PUZ – construire locuințe unifamiliale, împrejmuiri, racorduri și branșamente la utilități”.

6.178

de metri pătrați reprezintă suprafața totală care va fi împărțită în șase parcele.

Parcela studiată este situată în intravilanul localităţii şi are o suprafaţă de 6.178 de metri pătrați. Se propune împărţirea parcelei studiate astfel încât să rezulte 6 parcele cu suprafeţe de 700 – 800 de metri pătrați destinate construirii de locuinţe unifamiliale, un drum de acces cu lăţimea de 8 metri şi un spaţiu verde public cu suprafaţa de 545 de metri pătrați.

Locuinţele vor fi construite în regim izolat, iar accesul la parcela studiată se va face prin intermediul unui drum care va rezulta în urma unei parcelări care se află în curs de realizare. Drumul nou creat va face legătura cu DJ 105T.

Proiectantul lucrării, s.c. CNM ARHISTRUCT s.r.l., propune construirea unor locuinţe unifamiliale izolate cu regim de înălţime parter.

Conform documentației, situația propusă este următoarea:

Conform memoriului tehnic care va fi prezentat în ședința Comisiei de urbanism de joi, 20 octombrie, construcțiile se vor amplasa cu o retragere de minimum 4 metri față de limitele laterale şi o retragere de cel puțin 5 metri față de aliniament.

545

de metri pătrați este suprafața zonei verzi propusă de proiectant.

În privința aspectului exterior al clădirilor, proiectantul dă asigurări că acestea vor avea o plastică arhitecturală de factură modernă.

„Aspectul exterior al clădirilor trebuie să fie în concordanţă cu funcţiunea propusă şi să se încadreze în caracterul zonei. Materialele de construcţii folosite se vor încadra în specificul local” – proiectantul lucrării.

Coform memoriului tehnic, va fi realizat un spaţiu verde public cu suprafaţa de 545 de metri pătrați, care va cuprinde şi un loc de joacă pentru copii.

În interiorul parcelelor se vor amenaja spaţii verzi care să cuprindă vegetaţie joasă, medie şi înaltă. Spaţiile libere rămase vor fi îmbrăcate cu materiale adecvate.

Beneficiarii acestei investiții sunt Ramona și Mihai Oltean și Viorica Antoaneta Cadiș.

Sursa foto: s.c. CNM ARHISTRUCT s.r.l. Cluj-Napoca

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.