Clujenii își mai cumpără bilete în vinerea verde cu transport gratuit. Încasatoare: „Mie nu mi-a spus nimeni”

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     4666 Vizualizări.  

“Două bilete”, cere domnișoara. Plătește și le primește. “Știți că e gratuit astăzi?”, mă bag în vorbă. Domnișoara înalță doi ochi albaștri către mine și crede că e text de agățat. “Nu, chiar este. Astăzi este vinerea verde”. Nu știe, îmi mulțumește ezitant. O întreb pe doamna de la casă de ce nu le spune călătorilor sau de ce nu afișează într-un loc vizibil informația. Nu le spune tuturor, că nu e treaba ei. În plus, zice că nu are dreptul să afișeze nimic. Intervine și un călător: „Primăria trebuia să anunțe, că are o grămadă de oameni”.

Ceva mai încolo e și mai caraghios. Doamna de la casa de bilete NU ȘTIE că vinerea e gratis transportul. „Mie nu mi-a spus nimeni”. De prisos de menționat că nici aici nu e afișat nimic, iar încasatoarea chiar se supără când îi cer să pună un afiș. Nu are voie. Îi dau eu informația unei pensionare care tocmai cumpără un bilet, dar nu mă crede. “Nu îmi pot risca pensia”, zice femeia și îi dau dreptate. 

Am discutat cu directorul CTP, Liviu Neag. “Tot grupul de încasatoare a fost anunțat. Vă trimit comunicarea făcută de instituție către ele. Primarul a anunțat de două săptămâni. Nu se poate să nu știe lumea”. Uite că se mai poate prin unele locuri destul de centrale. În plus, călătorii veniți din alte părți ale țării nu au fost atenți la anunțurile lui Emil Boc; măcar pentru ei ar trebui afișat.

“Vinerea verde” cu transport gratis la Cluj-Napoca a debutat mai gri. Primarul se laudă că suntem primii pe țară cu inițiativa noastră, dar autobuzele și tramvaiele sunt și astăzi aproape goale. Pregătirile pentru un flux mare de călători au fost zadarnice. Obiectivul acesta prioritar pentru Primărie – clujeanul să își lase mașina acasă, este departe de a fi atins. Dovadă stă harta Google, care și în dimineața aceasta este roșie pe toate arterele importante.

 

“E prima zi, nu mă aștept ca toți cei 350.000 de clujeni să fi aflat. Vom face campanie, vom mediatiza, vom vorbi despre asta. Repet, nu mă aștept să se întâmple totul din prima zi”, a spus Emil Boc, la Realitatea FM.

Peste o săptămână este următoarea vinere gratis. Poate până atunci află și cetățeanul.

About