Chimu merge mai departe. Se aprobă în Consiliul local ansamblul cu hotel de apartamente, locuințe și birouri pe 3,5 hectare

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     2257 Vizualizări.  

Consiliul local are, joi, pe ordinea de zi, proiectul imobiliar propus într-o zonă industrială cuprinsă între strada Fabricii, nr.145 A, și strada Sobarilor a trecut faza de dezbatere publică. Vorbim despre un contract de restructurare urbană al cărei beneficiar final este omul de afaceri Chimu Căpușan.

La câteva zile după ce a primit autorizația pentru ansamblul Noroc, de pe Fabricii, colț cu Bulevardul Muncii, Căpușan vine în fața consilierilor locali cu un proiect aflat în prelungirea primului. Are Noroc pe 5,5 hectare, iar noua dezvoltare se mai întinde pe 3,44 hectare de teren.

Ansamblul lui Chimu Căpușan a primit undă verde. 16 blocuri cu 7 și 9 etaje

8

blocuri ar urma să fie construite în acest proiect, cu un total de 411 apartamente. Așa cum vedeți mai sus, pe cealaltă parcelă se fac 16 blocuri. Total: 24.

Oficial, beneficiarele acestei investiții sunt societățile Sput S.A. și Sares S.A. În spatele lor este Chimu Căpușan.

Chimu Căpușan este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din Cluj și din Transilvania. De asemenea, și unul extrem de discret, dovadă că aceasta este unica fotografie pe care o avem cu el.

Pe o suprafață de aproape 7.000 de metri pătrați (6.795 mp) va fi edificat un hotel de apartamente, iar pe o suprafață de 7.130 de metri pătrați vor fi birouri; zona dedicată comerțului este de 1.455 de metri pătrați, iar cea pentru „funcțiuni terțiare” este de 850 de metri pătrați.

Constructorul a prevăzut în PUZ și o suprafață pe care ar dori să construiască o creșă (627 de metri pătrați). În vecini i s-a aprobat o grădiniță.

Potrivit hotărârii Consiliului local, înălțimea maximă admisă pentru ansamblul de pe Fabricii – Sobarilor este de 1-3S+P+7E (3 subsoluri+parter+7 etaje). Distanța dintre două clădiri aflate pe aceeași parcelă va fi egală sau mai mare de 2/3 din înălțimea clădirii mai înalte, măsurată la cornișă. Consilierii au mai hotărât ca pe o parcelă să fie amenajat un spațiu verde cu acces public nelimitat în suprafață de 785 de metri pătrați.

Accesul în zonă se realizează din strada Sobarilor și din strada Fabricii pe un drum de 7 metri carosabil + 1,5 metri de trotuar pe latura nordică ce se dezvoltă la o ampriză de 21 de metri (str. „B”) și din str. „A” (7 m carosabil+trotuar de 1,5 m pe latura estică și locuri de staționare), pe tronsonul de la intersecția cu str. „B” până la intersecția cu str. Marcus Aurelius.

Investiția se va face în două etape (vezi facsimil)

 

 

About