Cetățenii stabilesc direcția de dezvoltare a Floreștiului

Autor  admin   în       2 years în urmã     962 Vizualizări.  

Primăria comunei Florești anunță începerea unui nou concurs de proiecte destinate comunității locale, sesiunea 2021-2022.

„Bugetarea participativă își propune implicarea cetățenilor comunei Florești într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul local”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Floreștiul a mai organizat o sesiune de bugetare participativă în 2021.

Cum se desfășoară bugetarea participativă în Florești în sesiunea care începe în luna decembrie:

Cetăţenii identifică și dezbat în comunitate soluții sau propuneri pertinente pentru comunitate.

Cetățenii formulează propuneri, care se depun conform regulamentului BUGETĂRII PARTICIPATIVE.

Odată depuse aceste proiecte, cetățenii comunei votează, online. Vor putea fi votate de către cetățenii care au împlinit vârsta de 18 ani și care au domiciliul / reședința pe raza comunei Florești, județul Cluj. Primăria va pune în aplicare proiectele câștigătoare, începând cu anul viitor.

Obiectivele proiectelor propuse trebuie să vizeze un interes public și să facă parte din aria de competență a Primăriei Florești.

Vor fi bugetate și implementate primele două Proiecte care reușesc să obțină cel mai mare număr de voturi din partea comunității locale. Votul se desfășoară într-o singură etapă.

Calendarul programului:

• 3 ianuarie – 14 aianuarie 2022 analiza proiectelor
• 15 ianuarie – 30 ianuarie 2021 votarea online a proiectelor
• implementarea proiectelor în anul 2021 dupa adoptarea bugetului

Propunerile de proiecte pot fi înscrise pe platforma www.bugetareparticipativa.floresticluj.ro, cu respectarea etapelor din regulamentul publicat.

Regulamentul complet al bugetării participative organizată în comuna Florești poate fi accesat AICI.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.