Cetatea Colțești, în 90 de secunde. Și Piatra Secuiului

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     1090 Vizualizări.  

Emisiunea „Călătorii în 90 de secunde” vă propune astăzi o veche cetate din județul Alba. Are peste 700 de ani și a văzut multe la viața ei.

Cetatea Colțești ori Trascău ori Torockovar – după numele lui Torozkay Illés, vice-voievodul Ardealului de la finele secolului al XIII-lea. Se urcă pe jos cam o jumătate de oră.

Vizavi este Piatra Secuiului, care trece de 1.000 de metri altitudine.

  • Sfat: pe timp de vară, luați-vă o sticlă de apă și băscuță în cap, sunt puține locuri în care vă puteți ascunde de soare
  • Recomandare: vizitați și Râmetea, un sat de maghiari așezați; are un farmec aparte.

Emisiune motorizată de Toyota.

Călătorii în 90 de secunde: Cetatea Colțești

Cetatea Colțești ori Trascău ori Torockovar. Locul oferă o perspectivă senzațională asupra zonei. Din păcate, nimeni nu s-a obosit să restaureze sau să îngrijească măcar acest loc plin de istorie. Așa că turismul se întâmplă după mintea și programul fiecăruia.

Publicată de Media9 pe Vineri, 28 august 2020

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.