Centru de simulare, training și cercetare și o bibliotecă pentru UMF Cluj, pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați

Autor  admin   în       6 ore în urmã     286 Vizualizări.  

În ședința de astăzi, Guvernul discută proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construire Centru de simulare, training și cercetare pentru dezvoltarea competențelor profesionale și Centru de chirurgie experimentală și training” pentru Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Obiectivul general al proiectului constă în construirea unui spațiu de recreere și a unei biblioteci, care fac parte
dintr-un centru de simulare, training și cercetare în domeniul medical, inclusiv chirurgie experimentală.

Construcția unei noi biblioteci va avea un impact benefic asupra calității învățământului oferit și va suplimenta oferta recreativă a campusului universitar, mai mult, va spori accesul la publicații de specialitate pentru studenții proveniți din medii defavorizate, persoane cu dizabilități, minorități etnice etc. Centrul va fi construit pe terenul imobilului situat în str. Louis Pasteur – str. Prof. Gheorghe Marinescu și va avea un regim de înălțime de S+P+2E-5E.

Proiectul contribuie la asigurarea dimensiunii sociale/incluzive a învățământului superior printr-o infrastructura universitara adecvată.

Obiective specifice:

un spațiu de recreere și lectură nou construit (bibliotecă), cu o capacitate totală de 246 de locuri;
3.872 de mp construiți de spațiu de recreere și lectură, aferenți noii bibliotecii;
99 de locuri (40% din capacitatea totală a bibliotecii) alocate studenților din medii defavorizate;
o contribuție de 0,51% la realizarea a 19.520 de spații de recreere pentru studenții din medii defavorizate, aferente jalonului PNRR.

Durata de implementare a proiectului este de 40 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și 34 pentru execuție.

47.163.633,98

de lei reprezintă valoarea totală a proiectului.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.