CELEBRAREA MAESTRULUI. Festival dedicat inegalabilului Dumitru Fărcaș cu artiști de renume din țară și din străinătate. Va fi și un concurs

Autor  admin   în       2 luni în urmã     491 Vizualizări.  

În perioada 24-26 𝙤𝙘𝙩𝙤𝙢𝙗𝙧𝙞𝙚 2024, Cluj-Napoca va găzdui un eveniment de marcă, dedicat moștenirii culturale a maestrului Dumitru Fărcaș. Potrivit organizatorilor, festivalul „Dumitru Fărcaș” promite să fie un moment de sărbătoare a muzicii tradiționale românești, aducând pe scenă artiști de renume din țară și din străinătate, într-o celebrare grandioasă a valorilor autentice ale muzicii populare.
Festivalul, organizat de Fundația Dumitru Fărcaș, va include o serie de spectacole și activități menite să evidențieze contribuția inegalabilă a Maestrului Fărcaș la cultura muzicală românească. Dar, un punct de atracție al acestei ediții va fi 𝘾𝒐𝙣𝒄𝙪𝒓𝙨𝒖𝙡 𝙙𝒆 𝑰𝙣𝒕𝙚𝒓𝙥𝒓𝙚𝒕𝙖𝒓𝙚 𝙄𝒏𝙨𝒕𝙧𝒖𝙢𝒆𝙣𝒕𝙖𝒍𝙖̆, dedicat 𝒕𝙞𝒏𝙚𝒓𝙞𝒍𝙤𝒓 𝒔𝙤𝒍𝙞𝒔̦𝙩𝒊 𝒊𝙣𝒔𝙩𝒓𝙪𝒎𝙚𝒏𝙩𝒊𝙨̦𝒕𝙞 𝙖𝒎𝙖𝒕𝙤𝒓𝙞, 𝒄𝙪 𝙫𝒂̂𝙧𝒔𝙩𝒆 𝒊̂𝙣𝒕𝙧𝒆 16 𝙨̦𝒊 30 𝙙𝒆 𝒂𝙣𝒊, din România și din comunitățile românești de peste hotare, 𝙘𝒂𝙧𝒆 𝒄𝙖̂𝒏𝙩𝒂̆ 𝒍𝙖 𝙞𝒏𝙨𝒕𝙧𝒖𝙢𝒆𝙣𝒕𝙚 𝙩𝒓𝙖𝒅𝙞𝒕̦𝙞𝒐𝙣𝒂𝙡𝒆, precum cele de suflat, vioara, acordeonul și altele.
𝑪𝙖𝒍𝙚𝒏𝙙𝒂𝙧𝒖𝙡 𝙘𝒐𝙣𝒄𝙪𝒓𝙨𝒖𝙡𝒖𝙞:
Înscriere: Candidații trebuie să trimită fișa de înscriere completată, partiturile pieselor și înregistrările acestora la adresa de e-mail festivaldumitrufarcas@gmail.com până pe 6 𝒐𝙘𝒕𝙤𝒎𝙗𝒓𝙞𝒆 2024.
𝙎𝒆𝙡𝒆𝙘𝒕̦𝙞𝒂: Juriul va evalua materialele primite și va anunța finaliștii care vor participa la etapa finală.
𝙀𝒕𝙖𝒑𝙖 𝙛𝒊𝙣𝒂𝙡𝒂̆: Pe 25 octombrie 2024, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca.
𝑮𝙖𝒍𝙖 𝙇𝒂𝙪𝒓𝙚𝒂𝙩̦𝒊𝙡𝒐𝙧: Pe 26 octombrie 2024, festivalul se va încheia cu un eveniment deosebit – Gala Laureaților, care va celebra tinerelor talente și va include prestații deosebite alături de personalități marcante ale muzicii românești.
𝙄𝒏𝙛𝒐𝙧𝒎𝙖𝒕̦𝙞𝒊 𝒔𝙪𝒑𝙡𝒊𝙢𝒆𝙣𝒕𝙖𝒓𝙚: Regulamentul și fișa de înscriere sunt disponibile pe pagina de Facebook Fundația Dumitru Fărcaș.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.