Ce se mai fură de pe traseul Autostrăzii Transilvania: materialul lemnos rezultat în urma defrişărilor

Autor  admin   în       2 years în urmã     931 Vizualizări.  

Hoții au pus ochii pe materialul lemnos rezultat în urma defrişărilor de pe traseul Autostrăzii Transilvania, au constatat poliţiştii din județul Sălaj, conform Agerpres.

Poliţiştii Biroului Silvic au identificat, în urma unor verificări, un transport multiplu de material lemnos, efectuat în baza unui aviz de însoţire.

34.000

de lei reprezintă contravaloarea materialului lemnos furat de pe traseul Autostrăzii Transilvania.

„Ulterior, au efectuat mai multe verificări privind provenienţa materialului lemnos, constatând că acesta provenea dintr-o partidă constituită pe traseul Autostrăzii Transilvania, tronsonul Nădăşelu – Zimbor – Poarta Sălajului. Poliţiştii s-au deplasat în platforma primară unde au inventariat materialul lemnos existent, constatând neconcordanţe între stocul scriptic şi cel faptic”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Sălaj.

Potrivit sursei citate, pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 34.000 de lei, fiind confiscaţi peste 45 de metri cubi de material lemnos.

Furt de motorină din utilajele care lucrau la Autostrada Transilvania

Pe de altă parte, la sfârșitul lunii trecute, persoane au sustras din trei utilaje, prin forţarea capacelor de rezervor, cantitatea de 880 de litri de motorină. Utilajele erau folosite pe tronsonul Nădăşelu – Zimbor – Poarta Sălajului al Autostrăzii Transilvania și erau parcate în extravilanul localităţii Sâncraiu Almaşului. Prejudiciul se ridică la 7.500 de lei, iar patru persoane sunt cercetate în acest caz.

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.