Ce se întâmplă cu deșeurile voluminoase provenite din construcții. Tișe are o variantă, Boc a trecut prin CL o alta
Consilierul județean Horea Chirteș a ridicat, în ședința ordinară de miercuri, 31 august, a CJ Cluj, o problemă foarte importantă referitoare la depozitarea deșeurilor voluminoase.
„Ce se întâmplă cu deșeurile provenite din construcții, mobilier sau alte lucruri voluminoase? Oamenii n-au unde să le depoziteze, n-au unde să le arunce. Ne întreabă clujenii”, s-a interesat consilierul județean Horea Chirteș (PSD).
Alin Tișe: Lucrăm la o soluție
„Da, cunoaștem subiectul. E vorba și de deșeurile din domeniul medical, și de cele din construcții, cum ați spus, de nămolul de la stațiile de tratare-epurare. În momentul de față, într-adevăr, ele nu au rezolvare în acest centru (CMID-n.r.), însă nu ascund faptul că noi, CJ Cluj, lucrăm la o strategie pentru a putea găsi soluții.
În sensul în care tot în zona aceea, a CMID-ul să găsim un sistem de procesare pentru aceste deșeuri. Colegii mei caută soluții pentru a extinde chiar CMID-ul în acea zonă, cu sistemul de procesare al acestor tipuri de deșeuri. Știm subiectul, lucrăm de mult timp la el. Sigur, deșeurile din domeniul medical merg la incinerator.
Dar pentru deșeurile din construcții și pentru nămolul rezultat din stațiile de epurare vom avea o soluție ulterioară. Fie pe cheltuiala Consiliului Județean, fie pe cheltuiala unui privat care își va asuma această operațiune”, a declarat președintele deliberativului județean, Alin Tișe.
Fix în același timp, la celălalt „palat”, Consiliul local lua decizia de a lua, în superficie, un teren pentru un nou centru de deșeuri. Printre altele, noul centru de colectare voluntară include și deșeurile voluminoase.
Media9 a scris ieri despre proiectul din PNRR.