Ce s-au mai devalorizat bijuteriile! De la un an la altul, bijuteriile unei politiciene s-au ieftinit cu peste 130.000 de euro
Declarațiile de avere ale celor implicați în administrarea statului, la toate nivelurile, este o obligație stabilită de lege. Și, cel puțin teoretic, fiecare cuvânt scris acolo ar trebui analizat cu mare atenție de ANI – Agenția Națională pentru Integritate. Paranteză: știți cine este membru titular în Consiliul Național de Integritate? Primarul Clujului, Emil Boc.
Revenind. Avem la Cluj o doamnă consilier local, Anca Ciubăncan, care devine din ce în ce mai amuzantă. Anul trecut obișnuia să posteze pe Facebook texte de tipul „reacția consilierului local Anca Ciubăncan la…”, de parcă vorbea despre altcineva. Asta cu conjugarea la persoana întâi singular nu i-a ieșit deloc. Dar asta nu e nici contravenție, nici infracțiune, ci doar farmec personal.
Ce poate intra însă în sfera cercetărilor este modul în care și-a redactat declarația de avere. Cel puțin ANI ar fi trebuit să reacționeze. Anca Ciubăncan a scris în primele sale două declarații de avere din mandatul său că deține bijuterii în valoare de 150.000 de euro. La ultima declarație, s-au pierdut, au mai rămas doar de 12.500. Practic, o diferență de 137.500 de euro.
Veți spune că le-a vândut, însă declarația are o rubrică specială pentru înstrăinarea de bunuri (vânzare/donație), iar acolo s-au tras liniuțe. De asemenea, nu știm despre vreun hold up, vreun jaf la casa doamnei consilier, nu s-a raportat un furt de o asemenea amploare.
Dacă ar fi greșit, Anca Ciubăncan avea la îndemână instrumentul declarației rectificative, dar nu l-a folosit. Cum nici ANI nu a intervenit, nu putem crede decât că s-au ieftinit. E o glumă, desigur. Așa merge și treaba asta cu verificarea declarațiilor de avere cum merg toate, neserios.
Găsiți declarațiile de avere ale consilierilor locali, dar și ale funcționarilor publici din Primărie, pe platforma municipalității.