Ce le propune Emil Boc ilegaliștilor din Valea Fânațelor

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã  

Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit astăzi din nou despre situația clujenilor din extravilanul municipiului, care au construit fără autorizație de construire. Discuția a pornit de la apariția în spațiul public a nemulțumirilor locuitorilor din Valea Fânațelor, dar situația este aceeași pe Valea Chintăului, spre Feleacu sau Sălicea.

“Oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să respecte legea. Ei cred că la noi se poate și așa, și așa. Nu se poate. Polițiștii locali au încercat să stopeze construcțiile neautorizate prin procese verbale, prin atacare în instanță, dar nu se pot așeza cu pieptul în fața buldozerului”, a subliniat Emil Boc, la Napoca Live.

Pe de altă parte, primarul a spus că, din punct de vedere uman, este alături de cei care au case neautorizate. “Uman sunt alături de ei. Îi ajutăm cu locuințe sociale, cu sprijin de la stat și de la consiliul local, cu tot ce se poate”, a spus Boc.

Poziția edilului șef este simpatică. Asta pentru că la Cluj nu s-au mai construit locuințe sociale de 13 ani. Există un proiect, cel de pe strada Ghimeșului, unde vor exista 20 de apartamente pentru sărmani, însă lucările nu se mai termină. Ar fi trebuit finalizate în 2019 și bat pasul pe loc. De asemenea, Clujul are locuințe sociale pe zona fostului Oser, dar acolo locuiesc în continuare șefi de direcții din Primărie cu salarii de peste 8.000 de lei pe lună. Oare în locul lor vor veni cetățenii de pe Valea Fânațelor?

Citește și:

Emil Boc a mai spus ceva. Că hotelul Cristian, din Piața Mihai Viteazu, nu poate fi demolat, pentru că a expirat termenul de prescripție. „Nu este cadru legal. Întrebați-l pe fostul primar Gheorghe Funar”, a cerut Boc, la Napoca Live.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.