Ce e de făcut? Sensul unic obligă sute de mașini să iasă peste un trotuar, direct în dreptul unui semafor aglomerat

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     2761 Vizualizări.  

Un ansamblu de sensuri unice din cartierul Mărăști este cel puțin ciudat gândit. Sunt sute de mașini care, zilnic, sunt obligate să iasă în trafic pe o alee și să se insereze pe strada București chiar în zona unui semafor unde, de regulă, este aglomerație mare. Practic, trebuie să solicite înțelegere de la ceilalți participanți la trafic pentru a putea ieși de pe alee. Vă arătăm fotografii.

Concret. Vorbim despre cvartalul cuprins între străzile București (la nord), Fabricii (la est), Ciocârliei (la sud) și Lacul Roșu (la vest). Sunt două mici artere care au sensuri unice și care sunt canalizate către o ieșire foarte îngustă, pe lângă blocul B4, de pe strada Fabricii.

Sute de mașini, ale locuitorilor de pe strada Lacul Roșu, dar și ale cetățenilor care parchează în spatele blocurilor proprii, de pe Ciocârliei, Fabricii și București, dar și automobile ale curierilor, de gunoi sau ale șoferilor aflați în tranzit ies zilnic în strada București, pe o alee îngustă și peste trotuarul de pe strada București. Și unde ies? În zona semaforului de la intersecția București cu Fabricii, care de regulă este foarte aglomerat. “Îmi dați voie? Mulțumesc. Să vă trăiască familia”.

Nu este nicio surpriză că, de multe ori, cetățenii din zonă “fentează” regula. Adică vin pe contrasens pe strada Lacul Roșu și ies pe strada București în spatele cozii de la semafor.

Sensurile unice nu sunt dintotdeauna așa, în acel cvartal. Au fost implementate în urmă cu cel mult cinci ani pe strada Lacul Roșu

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.