Ce atractivă e zona Clujului! Patronul clubului FC Botoșani propune un cartier de case în Chinteni

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     2140 Vizualizări.  

Uite cum vine lumea să construiască la Cluj! În oraș sau pe lângă el, unde se poate. Și vedete, și oameni de afaceri mai puțin cunoscuți. Dar acesta este unul cunoscut. Valeriu Iftime (foto), proprietarul clubului FC Botoșani, din Superliga de fotbal.

Una dintre companiile sale este Atelier Epitet s.r.l., înființată la Brașov; Valeriu Iftime deține, potrivit Termene.ro, 45%, unul dintre fiii săi, Șerban, alte 45%, iar constructorul brașovean Călin Munteniță completează restul de 10%. De altfel, cartierul care va fi edificat în Chinteni se numește „Munteniță”.

Iar Atelier Epitet propune proiectul unui mic ansamblu rezidențial compus din 15 locuințe, un centru comunitar, spații verzi, loc de joacă pentru copii și parcări în satul Chinteni.

Investiția va fi analizată în ședința de joi, 25 mai, a Comisiei de urbanism de la Consiliul Județean Cluj. Conform documentației, în acest cartier vor locui cel mult 60 de persoane.

5.735

de metri pătrați este suprafața totală pentru dezvoltarea acestei investiții.

Ansamblul rezidențial propus este format din 15 locuințe individuale cuplate – înșiruite (P+1E+2E retras).

Proiectul a fost realizat de s.c. Zen Studio s.r.l., un birou de arhitectură din Gura Humorului, județul Suceava.

Potrivit memoriului tehnic justificativ, centrul comunitar va fi destinat persoanelor de toate vârstele și mediile, care vor putea utiliza sălile sale multifuncționale, fie că este vorba de sala de fitness, bucătăria ori sala destinată copiilor pentru joacă, teme sau meditații.

2.442

de metri pătrați vor fi dedicați spațiilor verzi, adică 42,5% din suprafața totală a terenului.

Folosința actuală a terenului este arabil, iar zona studiată este liberă de construcții. Amplasamentul se află la aproximativ 500 de metri de strada Unirii din Chinteni, în lungul căreia sunt înșiruite construcții cu regim de înălțime P, P+1, majoritatea având destinația de locuință.

Proiect în revenire

Proiectul a mai fost prezentat în ședința CTATU din 24 februarie din acest an și se află în faza de elaborare PUD. Atunci proiectul a fost respins, membrii Comisiei de urbanism remarcând deficiențe majore pe planșele prezentate. Lipseau atunci căile de acces pentru a ajunge pe terenul studiat, iar din acest motiv specialiștii în urbanism i-au cerut proiectantului să realizeze un studiu de fundamentare pentru căile de acces pe terenul studiat.

CITAT

„Prin certificatul de urbanism s-a impus efectuarea unui studiu de fundamentare acces și utilități. Acesta s-a întocmit având ca suport informațiile obținute în urma consultării documentației PUG și a vizitei în teren.

Se va opta pentru un profil stradal (minimum 7 metri lățime), care va asigura accesul autoutilitarelor de intervenție (pompieri, salvare, poliție) și accesul în siguranță a pietonilor la toate obiectivele.

Pentru asigurarea utilităților (apă, canalizare, energie electrică, gaze naturale) se vor prelungi rețelele existente în zonă, cheltuielile aferente fiind suportate de către investitor”.

Memoriul tehnic justificativ al proiectului

Accesul se va face din strada adiacentă parcelei la nord.

45

de metri reprezintă deschiderea la stradă a parcelei studiate.

Parcela are suprafața de 5.735 mp și forma trapezoidală, cu dimensiunile maxime în plan de 130,25 x 50,65 m.

Deschiderea la stradă este de 45 de metri.

Vecinătăți:

  • la nord – drum;
  • la est – proprietate Elisabeta Veres;
  • la sud – proprietate a statului român, domeniu public, în administrarea ANIF;
  • la vest – proprietatea s.c. Atelier Epitet s.r.l.

Nu există construcții în vecinătatea amplasamentului.

Citește și acest articol:

Ansamblu de 15 case lângă Cluj, respins de urbaniști. „Cum ajungem la acest teren? Prin aer?”

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.