Ce a făcut Emil Boc în ultimii patru ani. “Memoriile” primarului
“Nu facem încă raportul”, a spus joi Emil Boc, în ședința Consiliului Local. Se referea la faptul că mandatul său se încheie în 27 septembrie, la fel și al consilierilor, însă este posibil să mai existe o ședință extraordinară a deliberativului până atunci.
Nu facem raportul, dar îl avem făcut deja 🙂. Primarul și-a publicat realizările pe patru ani în ceea ce am putea numi “Memoriile lui Emil Boc”.
Sunt nu mai puțin de 225 de pagini în care se expun proiectele perioadei iunie 2016 – august 2020.
Este în realitate o îmbinare a rapoartelor de activitate din 2016 încoace. Adi Chircă, consilierul personal al primarului care le întocmește, a fost foarte harnic: acesta este al șaselea raport în cei patru ani ai acestui ultim mandat al lui Emil Boc.
Ce conțin cele 225 de pagini? Numai realizări.
Modernizarea străzilor, concursurile de soluții, foarte apreciate și foarte reușite până acum, dar cu niciun proiect rezultat din concursuri care să fie finalizat până astăzi, Emil Boc plantând copaci, autobuzele electrice, plus noile troleibuze, plus faptul că achiziționăm tramvaie, dar și benzile dedicate, ca parte din filosofia modernă de mobilitate, Emil Boc plantând copaci, apoi poduri renovate, parcuri noi (mai multe pe planșe momentan), parkinguri (azi se împart locurile abia în al doilea parking dat în folosință în acești ultimi patru ani), creșe, proceduri online și aplicații, evenimente culturale și bani pentru sport. Și Emil Boc plantând copaci. 🙂
Dincolo de glumă, sunt destule realizări. Probabil nu la fel de multe câte își doresc progresiștii orașului. Multe fonduri europene atrase, Clujul este sus în clasamentul național.
Nu se zice nicăieri „am ordonat construcțiile”. Zona de urbanism nu apare printre laude, întrucât acolo sunt destule proiecte îndoielnice, ca aspect și dimensiune. Poate în următorul mandat nu vor mai fi tolerate.
Ceea ce a funcționat foarte bine a fost comunicarea. Dacă tot am pomenit un om din umbră, să mai adaug unul, Diana Apan. Pagina de Facebook a primarului a devenit un organ de presă în sine. Emil Boc nu mai are nevoie de ziare pentru a anunța ce se întâmplă în oraș. În felul acesta se ferește și de critici, și de întrebări care nu îi convin. Inclusiv acest raport face parte din strategia sa extraordinară de comunicare, unde eșecurile nu există.
“Clujul este azi un adevărat „oraș-laborator”, un spațiu care își permite să ofere talentelor locale, minților inovatoare din multiple domenii – un „teren” de testare a celor mai noi și specifice idei, care, puse în practică de administrație și de companii, încep să funcționeze și să ne aducă schimbări în bine”, este o parte din mesajul primarului pentru clujeni, cuprins în raportul de 225 de pagini aferent perioadei iunie 2016 – august 2020.