Câți oameni stau în “pixul” primarului Emil Boc. “Este o masă electorală”

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     1693 Vizualizări.  

V-ați întrebat vreodată câți oameni depind de “pixul” primarului Emil Boc, la Cluj. Media9 a mai scris, însă cifra este atât de surprinzătoare încât mereu apar persoane care tind să nu creadă. De ce? Pentru că măricică.

Sunt peste 1.100 de oameni în aparatul primarului, dar lucrurile nu se opresc aici. Pentru că, în subordinea Primăriei și Consiliului Local, oameni care au o relație directă cu autoritatea publică locală, se află alte mii de angajați. Ia să vedem: circa 1.400 la Compania de Transport Public, cam 1.000 la Direcția de Asistență Socială și Medicală, peste 800 la RADP, în jur de 200 la Compania de Termoficare Napoca, câteva zeci la Sala Polivalentă și la Cluj Innovation City. 

4.500

este, rotunjind în jos, numărul persoanelor care se află, cum spuneam, în “pixul” primarului.

Este și mult loc de combinații. Sunt angajați în Primărie care au soția la RADP și fratele la Termoficare. Toată lumea o duce bine. Iar la urmă, câștigă Emil Boc. Înmulțiți cei 5.000 cu un factor de cel puțin trei, pentru că are de profitat toată familia, și veți afla de unde vine o masă foarte importantă de alegători fideli. 

Nu spunem nici că e rău, nici că e bine. Sunt servicii importante fiecare, ajută la funcționarea și dezvoltarea municipiului. Opțiunea cealaltă este de externalizare, dar atunci depinzi de problemele economice care pot să apară la privați. Cum este cazul, ca să dăm un exemplu, cu serviciile de salubritate, de salubrizare stradală sau de întreținere a spațiilor verzi.

Întrebat la PrimaNews dacă un număr mare de angajați în subordinea primarului, cum se întâmplă la Cluj, reprezintă o masă electorală, fostul președinte al Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a confirmat. “Este, nu are rost să ne ascundem după deget și să nu spunem lucrurilor pe nume. Există cazuri când un număr mare de angajați într-o primărie pot fi folosiți ca o masă electorală”, a spus Zetea, acum deputat PSD.

Nu vă mirați că au venituri mari acești oameni din subordinea primarului. Zetea a vorbit și despre sporul de condiții de muncă vătămătoare și/sau periculoase, 15% adăugat la salariul de bază, pe care îl încasează angajații din unele instituții publice. Inclusiv de la Cluj, așa cum Media9 a scris ieri.

Câinii latră, caravana primarului Boc trece! Cât plătești tu, clujeanule, pentru “sporul de obezitate” al angajaților Primăriei

“Acest spor este o ipocrizie, cu adevărat. Dar este un spor care vine din istorie. (…) Acum nu cred că mai este nevoie de acest spor. În trecut era nevoie, pentru a crește artificial salariile. Erau salarii mici”, a spus Gabriel Zetea.

About