Cartier pe 4 hectare. Beneficiarii cer introducerea în intravilan a unor parcele care însumează peste două hectare
Un proiect imobiliar de mari dimensiuni va fi discutat în ședința Comisiei tehnice de urbanism din 29 noiembrie de la Consiliul Județean Cluj. Vorbim despre un proiect dezvoltat în localitatea Feleacu, unde sunt propuse pentru construcție peste 40 de locuințe individuale și colective, un mic loc de joacă pentru copii și un spațiu verde cu acces public.
Potrivit memoriului tehnic, terenul inclus în avizul de oportunitate se găsește parțial în intravilanul localității, iar zona propusă spre includere în PUZ este amplasată în extravilan. Probabil că aici va fi dezbaterea din Comisia de urbanism: dacă este sau nu cazul ca un teren aflat majoritar în extravilan să fie introdus în intravilan.
Vor fi, în total, 47 de parcele, dintre care cel puțin 6 vor fi propuse pentru construcția drumurilor. Investiția mai cuprinde un parc de joacă pentru copii și o suprafață de teren verde cu acces public nelimitat.
Zona de studiu urbanistic se află în comuna Feleacu, în extremitatea de sud a localității, zona care se desfășoară cu latura lungă, paralel arterei majore de circulație, respectiv E81, în dreptul bornei kilometrice 467- direcția Cluj-Napoca.
Regimul de înălțime: cel mult trei niveluri
Perimetrul este definit de funcțiunea de locuințe unifamiliale, cu regim de înălțime care însumează maximum 3 niveluri, respectiv D+P+E, D+P+M, P+E+M, și este caracterizată de o declivitate relativă.
Potrivit proiectantului, piatra kilometrică cu nr. 467 se găsește între cele două zone de acces spre terenul studiat, la circa 15 metri de accesul 2 în zona de sud a studiului.
Amplasamentul studiat are deschidere prin două străzi la calea majoră de circulație, respectiv drumul european E81.
Proiectantul a propus ca posibilitatea de ieșire – intrare să fie pe direcția Cluj-Napoca, deci obligatoriu la dreapta. Spre Turda se va putea ieși doar după ce s-a parcurs distanța până la sensul giratoriu aflat la intrarea în localitate dinspre Cluj-Napoca.
6,24%
este suprafața destinată spațiului verde în acest proiect.
În urma introducerii terenului în intravilan și a constituirii căilor de circulație, rezultă o suprafață de 36.127,30 mp destinată parcelelor construibile, respectiv un procent de 85,75 %.
Din suprafața totală, de 33.762 mp, un procent de 8,01% sunt alocați realizării căilor de circulație. Diferența de 2.628,85 mp (reprezentând 6,24% din suprafață PUZ) va fi amenajată ca spațiu verde cu acces public.
În proiect se mai arată că, suplimentar, o suprafață de 2.649 mp va fi amenajată și dotată ca spațiu verde cu acces public de către beneficiarii PUZ-ului, pe cheltuiala acestora, pe terenul Primăriei Feleacu, prin cadrul unui parteneriat public-privat cu Consiliul local.
Beneficiarii investiției sunt Căpușan – Fati & asociații, iar proiectantul lucrării este s.c. Arh Consult Solution s.r.l.