Când încep lucrările la Cluj Arena. Planul pentru schimbarea gazonului, a sistemului de drenaj și de încălzire

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     1159 Vizualizări.  

Administratorul județului Cluj, Alin Tișe, a fost întrebat, marți, de realizatorul unui post local de radio dacă e pregătit Consiliul Județean Cluj să intervină în această pauză din prima ligă și să schimbe gazonul de pe Cluj Arena. 

Pauza competițională e cauzată de meciurile pe care naționala României le are la sfârșitul acestei luni în preliminariile Euro 2024. Naționala României va juca pe 25 martie, de la ora 21:45 în deplasare, împotriva echipei din Andorra. România va juca acasă, pe National Arena, pe 28 martie, de la ora 21:45, cu Belarus.

„Sunteți pregătiți ca, odată cu această pauză competițională, să interveniți pentru înlocuirea gazonului de pe Cluj Arena? Să înceapă lucrările și să fie cât mai repede făcute, în ideea să nu se lungească până la UNTOLD”, a fost interesat realizatorul emisiunii.

Ce a spus Tișe

„Chiar în dimineața asta m-am interesat care sunt noutățile, că știam că vom aborda acest subiect. În partea a doua a acestei luni, vom avea licitația și vom adjudeca. Dorința noastră este de a începe lucrul după 20 martie. Să schimbăm gazonul, sistemul de drenaj și de încălzire. Ăsta este planul nostru: să intrăm după data de 20 martie. Bani există în buget, procedura este în curs, nu văd ce obstacole să mai fie… Dar da, depindem de vreme”, a transmis Alin Tișe, la Napoca Live.

Două firme și-au exprimat intenția de a schimba gazonul de pe Cluj Arena

Termenul limită pentru depunerea ofertelor s-a încheiat în 13 februarie, ora 15:00. Două companii s-au înscris: Eco Garden Construct și asocierea Garden Center Grup – Hendriks Sport Development BV -Ro Verde Landscaping.

Ce n-a spus Alin Tișe astăzi vă spune Media9: în afară de vreme, mai este un motiv – și unul foarte serios – ca lucrările pe Cluj Arena să nu poată începe din 20 martie. Ca firma care a pierdut să conteste licitația și, implicit, pe câștigător.

Trei săptămâni

Lucrările de înlocuire a gazonului vor dura cel mult trei săptămâni. În ceea ce privește criteriile de atribuire a contractului, acestea se referă la prețul cel mai scăzut, cu o pondere de 80%, și timpul de realizare a lucrărilor – 20%.

Actualul gazon n-a fost schimbat, în integralitatea lui, niciodată de la inaugurarea stadionului Cluj Arena, în 2011. Până acum au fost schimbate doar rulourile, pe anumite porțiuni, de către organizatorii Untold.

658.000

de euro este valoarea estimată a contractului care vizează înlocuirea totală a gazonului de pe Cluj Arena.

Consiliul Județean Cluj a lansat o licitație publică pentru schimbarea gazonului, termenul limită fiind 13 februarie 2023. Sunt două firme care și-au anunțat intenția de a licita pentru înlocuirea gazonului: Eco Garden Construct și asocierea Garden Center Grup – Hendriks Sport Development BV -Ro Verde Landscaping.

Valoarea totală estimată a contractului este de 3,25 milioane de lei (aproximativ 658.000 de euro). Conform caietului de sarcini, gazonul, în suprafață de 7.900 metri pătrați, va fi cu iarbă naturală, nu hibrid.

EURO U21 (și) la Cluj

EURO U21 din 2023 va fi găzduit de România şi Georgia în perioada 21 iunie – 8 iulie. Turneul final, la care vor participa 16 echipe, printre care reprezentativele ţărilor – gazdă, va fi organizat în ţara noastră în două oraşe, Cluj-Napoca şi Bucureşti, fiecare oraş urmând a fi gazda unei grupe.

La Cluj vor fi juca echipele Norvegiei, Franței, Elveției și Italiei. Derby-ul dintre Italia și Franța se va disputa pe Cluj Arena, pe 22 iunie. Franța și Italia sunt două dintre cele 10 naționale care au cucerit trofeul la această categorie de vârstă.

Clujul va găzdui meciuri pe Cluj Arena – 30.201 locuri și „Dr. Constantin Rădulescu” – 23.500 locuri. România va evolua în grupa B alături de Spania, Ucraina și Croația. Meciurile se vor disputa pe stadioanele „Rapid” și „Steaua” din București. România va găzdui meciul de deschidere, în timp ce Georgia va găzdui finala.

 

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.