Campusul din Lomb, scos la concurs

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     1260 Vizualizări.  

Ordinul Arhitecților din România a lansat concursul de soluții pentru Science Campus Cluj-Napoca, a anunțat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în Primărie. Acesta va fi un ansamblu urban destinat cercetării, educației și antreprenoriatului care va contribui la dezvoltarea cunoașterii și inovării. Science Campus va fi sediul Facultății de Matematică din cadrul UBB, dar și a spațiului de cazare pentru studenți.
Situat în zona Lomb a Municipiului Cluj-Napoca, în vecinătatea celor două clădiri ale Cluj Innovation Park (CREIC și TEAM), ansamblul se înscrie în strategia Municipiului Cluj Napoca de a dezvolta o infrastructură extinsă și puternică pentru educație, cercetare, inovare și transfer tehnologic care să aducă împreună actori din sistemul de educație și cercetare, din mediul economic și antreprenorial, societatea civilă și administrația locală„, a transmis Ovidiu Cîmpean.
Acesta este cel de-al 9-lea concurs internațional de soluții organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu Ordinul Arhitecților din România și primul care vizează un astfel de obiectiv, pentru care ne dorim un concept de amenajare unitar care să asigure legatura firească dintre componentele care alcătuiesc ansamblul Science Campus Cluj.
PREMIILE ACORDATE
🥇 PremiuI I: 12.816.292,5 LEI fără TVA (valoarea maximă a contractului de servicii de proiectare care va fi atribuit în urma concursului)
🥈 Premiul II: 247.500 LEI cu TVA
🥉 Premiul III: 123.750 LEI cu TVA
JURIUL CONCURSULUI
1. arh. Lars Gylling
2. arh. Maya Halevi
3. arh. Alexandra Demetriu
4. arh. Liviu Ianăși
5. arh. Cătălin Trandafir – Reprezentant al Filialei Teritoriale Transilvania a OAR
6. Andreea Mureșan – Reprezentant al PMCJ
7. arh. Vlad Gaivoronschi
8. arh. Daniel Șerban
9. Cristian Marius Litan – Reprezentant al UBB

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.