Că așa-i în tenis. O companie clujeană se plânge că Primăria i-a răpit un teren

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     1131 Vizualizări.  

Compania clujeană Nord Conforest s.a, continuatoarea fostei Antreprize de Construcții, Montaj și Reparații, dinainte de 1990, se plânge că Primăria îi răpește un teren de 791 de metri pătrați. Vorbim, în fapt, despre un teren de tenis  cu zgură, lângă care s-a construit un mic vestiar; parcela se află în imediata apropiere a Parcului Rozelor. 

Terenul a fost obținut de ACMR în 1984, pentru realizarea unei baze sportive, spun petenții. Iar ACMR a devenit, printr-o hotărâre de guvern din decembrie 1990, Nord Conforest s.a. În 20 noiembrie 1984, Consiliul popular al municipiului Cluj-Napoca solicita ACMR să efectueze formele de transfer a terenului, pentru crearea unei baze sportive, situată pe latura de sud a bazei de sport și agrement “Parcul Rozelor”.

În ședința de consiliu local de miercuri, Nord Conforest înaintează o plângere prealabilă. Este pasul obligatoriu înainte de acționarea municipalității în instanță. Reprezentanții societății spun că, prin HCL 576/02.09.2021, s-a aprobat întabularea a 34.789 de metri pătrați, adică întregul Parc al Rozelor, de către municipalitate. Nord Conforest a angajat un topograf care a ajuns la concluzia că, în cele trei hectare și jumătate, a fost inclusă și parceluța de 791 de metri pătrați pe care se joacă tenis. 

În schimb, Primăria nici nu vrea să audă. Reprezentanții municipalității afirmp că Nord Conforest nu a putut prezenta un titlu de proprietate și că, potrivit legii, parcurile publice și zonele de agrement sunt incluse în lista bunurilor care aparțin domeniului public. Ca urmare, municipiul a întrunit toate formele legale pentru întabularea terenului de tenis. Game și set câștigate de Primărie. Dar totul merge acum în instanță și vom vedea acolo cine câștigă meciul.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.