BT a finalizat integrarea OTP România. Nivel impresionant de profit la nivel de grup: 1 miliard de euro

Autor  admin   în       1 lunã în urmã     302 Vizualizări.  

Banca Transilvania, una dintre cele mai mari și mai dinamice instituții financiare din România, a reușit să atingă un nivel impresionant de profit la nivel de grup în anul 2024, după achiziția OTP Bank România. 

În 2023, Banca Transilvania a finalizat achiziția OTP Bank România, o mișcare care a fost văzută ca un pas strategic în consolidarea prezenței sale pe piața bancară din România. OTP Bank, parte a grupului maghiar OTP, aducea în portofoliu o bază solidă de clienți și o rețea extinsă de sucursale, ceea ce a completat perfect portofoliul existent al Băncii Transilvania.

Integrarea OTP Bank România în Banca Transilvania a început în august 2024 şi s-a încheiat în 28 februarie 2025, prin fuziunea celor două bănci.

Grupul Banca Transilvania, care include cea mai mare instituţie de credit după ac­ti­ve din România, a obţinut în anul 2024 un profit net record de 4,7 mld. lei (circa 1 mld. euro), în creştere cu 59% faţă de 2023. La nivel de bancă, profitul a urcat la un vârf de 3,5 mld. lei, cu 42% peste nivelul din 2023.

Câştigul din achiziţii a contribuit cu 815,7 mil. lei (163 mil. euro) la profitul net al Grupului BT. Iar subsidiarele şi parti­cipaţiile de capital au contribuit cu circa 384,6 mil. lei la profitabilitatea Grupului BT, conform informaţiilor băncii.

„Anul 2024 a fost încă un an în care banca şi subsidiarele sale au crescut sem­ni­ficativ pes­te media pieţei în ceea ce priveşte finan­ţările, operaţiunile şi tranzacţiile cli­enţilor. Rămânem optimişti privind viito­rul, dar şi prudenţi în faţa unui mediu vo­latil, cu mul­tiple provocări pe plan intern şi internaţio­nal“, spune Horia Ciorcilă, pre­şedintele consiliului de administraţie al Băncii Transilvania.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.