Boc și confesiunea unei doamne: ”Nu am dat telefon la nimeni, nu mi-a cerut nimeni bani, a funcționat sistemul și au salvat viața soțului meu”. Voi așa ”citiți” Clujul?

Autor  Ionel Lespuc   în       9 luni în urmã     831 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a relatat astăzi ce i-a spus o femeie al cărei soț a avut probleme severe de sănătate. Lucrurile par atât de idilice încât parcă… nu s-au întâmplat la Cluj.

”M-am întâlnit într-o zi pe stradă și mi-a făcut mare plăcere cu o doamnă care m-a oprit și mi-a spus în felul următor: ”văd că toată lumea scrie numai lucruri negative, numai necazuri; fac și acelea parte din viața noastră, dar de ce nu ne spuneți și de lucruri pozitive? Și uitați ce mi s-a întâmplat mie și vreau să vă spun să știți”. Zice: ”soțul meu a avut o problemă de sănătate foarte complicată, nu putea respira, era într-o fază gravă. Am sunat, a venit salvarea, în termen foarte rapid, l-a dus la spital, prima dată la inimă, după aceea la pneumoftiziologie, eu nu am știut exact pe unde s-a plimbat, dar oamenii și specialiștii și-au făcut datoria, iar seara, după șapte ore, când am vorbit cu el, mi-a spus că deja a fost operat. Nu am dat telefon la nimeni, nu mi-a cerut nimeni bani, oamenii au plecat, a funcționat sistemul și au salvat viața soțului meu”. Eu pot să vă spun că asta s-a întâmplat aici, în Cluj, și pot să depun mărturie că oamenii aceștia își fac datoria. Și mi-am spus ”uită-te că atunci când fiecare își face datoria, cel de la salve vine la timp, medicul investighează la timp, trimite unde trebuie, face operația, viața este salvată și familia este fericită”. Lucrurile acestea trebuie încurajate”, a spus Boc, la Napoca Live.

Întrebarea este așa, mai ales pentru cei care au avut de-a face cu sistemul medical: așa stau lucrurile? Aveți experiențe similare sau exact pe dos? Voi cum ”citiți” această confesiune?

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.