Boc: „Oamenii să-și lase mașina acasă și să circule cu transportul public” + Critici „realizările”, ești de rea credință

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     1497 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit astăzi despre aglomerația rutieră din oraș.

Ca de obicei, i-a îndemnat pe șoferi să-și lase mașinile acasă și să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun.

„Acest fenomen este specific tuturor aglomerărilor urbane. În orice oraș veți avea același impact. Ce pot face orașele, ce putem face noi este să încurajăm transportul public, astfel încât oamenii să-și lase mașina acasă și să circule cu transportul public. Orașele din Europa au metrou, au tren metropolitan. Din nefericire, România a fost în partea mai înapoiată a istoriei, comunismul ne-a ținut pe loc. Noi, la Cluj, avem un avantaj față de alte regiuni din România, pentru că avem Autostrada Transilvania, avem o centura Vâlcele – Apahida și prelungirea Bulevardului Muncii”, a spus primarul, vineri, la Realitatea FM.

Pe de altă parte, a dat-o lungă explicație despre motivul pentru care marile lucrări de infrastructură nu s-au mai făcut, la Cluj în ultimii 15 ani. A avut grijă și să spună că cei care critică activitatea sa din acest deceniu și jumătate sunt de rea credință.

„Toate se pot face pe rând, că și Dumnezeu a făcut lumea șapte zile. Gândiți-vă că Autostrada Transilvania a costat peste 1 miliard €, gândiți-vă că centura Vâlcele – Apahida și prelungirea bulevardului Muncii au costat sute de milioane de euro.

Cine e de rea credință poate să spună că nu s-a făcut nimic, nu pot să-l conving altceva. De aceea Clujul este pe primul loc. Gândiți-vă unde era Clujul în 2004. Astăzi este orașul care se bate cu capitala pe mai multe componente. Avem și Timișoara, la care ne uităm în 2004 ca la vestul autentic, am depășit și Timișoara, am depășit tot. Clujul este un oraș de referință în Uniunea Europeană și ați văzut ce spune Banca mondială, că dacă cineva ar vrea să se mute într-un alt oraș din România, s-ar muta la Cluj”, a afirmat Boc.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.