Boc iese cu chitanțierul. Ce prevede contractul cu Diferit

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     1271 Vizualizări.  

A devenit o problemă a noastră, a tuturor, ritmul în care se execută lucrările în proiectul Piața Lucian Blaga. Știm cu toții că 30 noiembrie este data limită pentru finalizarea execuției, iar primarul Emil Boc ne-a spus de mai multe ori – ultima dată ieri, AICI – că iese cu chitanțierul să perceapă penalități pentru fiecare zi de întârziere a proiectului.

De alte, luna aceasta ar trebui încheiat întregul proiect, însă au existat termene intermediare – toate depășite – pentru străzi ca Emil Isac sau Republicii.

Ca să vedem exact ce va scrie Boc pe chitanțe, Media9 a solicitat în 14 octombrie contractul dintre Primărie și Diferit; a fost încărcat pe site-ul municipalității în 3 noiembrie și atunci am primit și noi un link (AICI).

Ce spune contractul referitor la penalități: “În cazul în care, din vina sa exclusivă, executantul nu reușește să îndeplinească obligațiile asumate prin contract, achizitorul are dreptul de a deduce din prețul contractului, ca penalități, suma echivalentă cu cota de 0,1%/zi întârziere din valoarea lucrărilor neexecutate, până la îndeplinirea efectivă a obligațiilor”.

Așa cum puteți observa, nu se dau penalități la suma totală, ci la valoarea lucrările neexecutate. De aceea, interesul constructorului este să lase cât mai puține lucrări “în aer”.

20,5

milioane de lei este valoarea întregului contract. O parte din bani, 454.000 de lei, sunt contravaloarea proiectării, executată de Starcom Exim SRL, iar suma cea mai mare ajunge la Diferit SRL.

Termenele stabilite pentru realizarea acestui proiect sunt două luni și jumătate pentru proiectare și șase luni pentru execuție

Contractul a primit număr de înregistrare în decembrie 2019, dar ordinul de începere a lucrărilor s-a dat la începutul lunii mai.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.